Малює заради перемоги: історія 11-річної художниці Софійки з Чернігова, яка створює картини на підтримку ЗСУ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як 11-річна Софійка малює та допомагає ЗСУ: відео

11-річна Софійка з Чернігова щодня малює картини, щоб наблизити перемогу України.

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1" продовжують розповідати історії українських дітей, які активно допомогають пришвидшити перемогу у війні. Серед таких — 11-річна Софійка, яка разом з родиною мусила покинути рідний Чернігів через напад російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавала прикраси: 11-річна школярка з Ніжина зібрала 50 тисяч гривень на тепловізор

Після 24 лютого родині Софійки вдалося виїхати із заблокованого Чернігова за місто, але звуки артилерії та ракет там були ще гучнішими. У свої 11 років дівчинка зрозуміла: війна — реальність. Вона віришила, що буде боротися на мистецькому фронті. Дитина, яка з малечку має хист до малювання, сьогодні залучає свій талант для допомоги українським захисникам.

"Війна навіть більше розкрила мій талант малювання, тому що я малювала 1 раз на тиждень, а зараз я малюю майже кожен день для наших захисників". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двічі переселенка: 8-річна дівчинка збирає гроші для ЗСУ (історія у сюжеті ТСН)

Невеличкі малюнки разом із листами Софія відправляє на фронт для підняття настрою та бойового духу військових, а інші — передає волонтерам, щоб ті змогли продати їх та з отриманих коштів придбати необхідні для захисників речів. Наразі юна ходижниця збирає на спальні мішки. 

"Гроші, які збере ця картина, підуть на спальні мішки, щоб нашим супергероям було тепло, як біля маминої руки". 

11-річна Софійка малює та допомагає ЗСУ

Волонтерки Альона та Надія постійно працюють із чернігівськими дітьми. Саме до них потрапляють картини, шопери, вироби з пластеліну чи прикраси з бісеру.

"Ми зараз допомагаємо військовим нашим з 1-ї танкової Бригади, яка зараз знаходиться на Сході. Вони тримали Чернігів і ми їм всі дуже дякуємо! Вони в нас молодці. Тепер ми допомагаємо їм".

Новини по темі