М’ясний рулет з запеченою картоплею: рецепт від Валентини Хамайко
Ніжне м’ясо в беконі, запечена картопля та ароматний соус – приготуйте м’ясний рулет за простим рецептом від Валентини Хамайко.
Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1 поділилась рецептом м’ясного рулету з картоплею. Якщо хочеться чогось домашнього, ароматного й справді ситного, спробуйте приготувати цю страву.
Це страва, в яку просто не можна не закохатися: ніжне м’ясо в беконі, хрустка ароматна картопля та соус із зелені й горіхів створюють ідеальний баланс смаку. Готується просто, а результат – як у ресторані.
М’ясний рулет із картоплею: рецепт від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- м’ясо (індичка, телятина або свинина) — 600 г
- бекон — для покриття рулету
- картопля — 500–600 г
- мигдаль або волоські горіхи — жменя
- зелень (кріп, петрушка) — пучок
- часник — 2–3 зубчики
- лимон (цедра і сік половини)
- спеції з паприкою, сіль
- олія — 2 ст. ложки
Як приготувати:
1. Підготуйте соус. Подрібніть зелень, додайте горіхи, часник, лимонну цедру та сік, олію і спеції. Збийте до стану песто – цим соусом змащуватимете м’ясо.
2. Зробіть рулет. Розріжте філе індички уздовж, злегка відбийте, змастіть соусом і згорніть рулетом. Перев’яжіть кулінарною ниткою.
3. Додайте бекон. Обгорніть рулет скибками бекону – це забезпечить соковитість і апетитну скоринку.
4. Підготуйте картоплю. Маленьку картоплю залиште цілою, більшу – розріжте навпіл. Додайте спеції, сіль, трохи олії й викладіть поруч із рулетом.
5. Запікайте. Накрийте фольгою й поставте у духовку при 190°C на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу й дайте рулету ще 10–15 хвилин підрум’янитися.
Подавайте нарізаним скибками разом із запеченою картоплею та зеленим соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
