Михайло Подоляк в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Саміт НАТО у Вільнюсі: Михайло Подоляк коментує очікування (відео) - 1+1
Фото: @podolyak_mykhailo

В ефірі ранкового шоу Михайло Подоляк прокоментував очікування від саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Поділитися:

Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Найперше, що треба зробити, це докласти максимум зусиль, аби росіян і білорусів відсторонили від участі», — Іван Чупринко

Сьогодні гостем “Сніданку з 1+1” став радник Офісу президента Михайло Подоляк. В ефірі ранкового шоу він прокоментував очікування від саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Радник Офісу президента вважає, що саміт НАТО у Вільнюсі - історичний момент, де будуть певні рішення.

“На мою думку, він навіть трошки більший за масштабами, ніж ми собі уявляємо. Цей саміт має повернути НАТО суб'єктність. НАТО має нарешті для себе визначити, чи вони будуть звертати увагу на дивні пропозиції інших країн на кшталт: “Давайте не приймати, наприклад, Україну в НАТО, тому що це може образити росію”. Розумієте, що це говорить про відсутність суб'єктності? Що було, до речі, зафіксовано ще на саміті в Бухаресті в 2008 році. На цьому саміті у Вільнюсі, нарешті, НАТО може сказати: “Ні, ми самі по собі суб'єктні. Ми самі приймаємо рішення. Ми для України, наприклад, робимо іншу програму прискореного вступу в НАТО”, - зазначив Михайло Подоляк.

За словами радника Офісу президента, було б добре почути про усунення Плану дій щодо членства (ПДЧ) для вступу України до Альянсу. Також доки Україна не стала повноцінним членом НАТО, вона має отримувати потужну військову допомогу: техніку, снаряди та зброю.

Михайло Подоляк в ефірі Сніданку з 1+1 назвав ключові цілі України на саміті НАТО.

“Україні треба зафіксувати приватизацію пріоритизації отримання зброї та чітку календарну структуру, коли за пришвидшеною процедурою Україна стане членом НАТО”, - поділився радник Офісу президента.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологічний тест по картинці: що вас найбільше тривожить

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі