«Моя мрія - приїхати на обмін та зустріти усіх побратимів, побачити та обійняти», – екс-пресофіцер полку «Азов» Дмитро «Орест» Козацький.

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дмитро Орест Козацький розповів про повернення до військової служби та закінчення роботи з полком Азов

Ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» військовий розповів про повернення до військової служби та закінчення роботи з полком «Азов»

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалу ТЕТ продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні та долучати спеціалістів різних галузей. У такий важливий для країни час проєкт залишається точкою опори кожного українця та відтепер виходить на одну годину довше: у будні з 7:00 до 11:00 та у вихідні – з 8:00 до 11:00.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як протидіяти насильству під часи війни: Людмила Барбір та Руслан Сенічкін у «Сніданку з 1+1» поговорили із представниками IOM Ukraine

Ексклюзивно до ефіру «Сніданку з 1+1» на ТЕТ доєднався екс-пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький з позивний «Орест», який днями у своїх соцмережах повідомив, що після багатомісячного російського полону та реабілітації повертається до військової служби. Проте зазначив, що це відбувається за стандартною процедурою і він не повертається на передову та попросив його не героїзувати.

«Є така процедура, оскільки в країні воєнний стан. Я не можу звільнитись, до прикладу, за станом здоров’я, оскільки я здоровий, Слава Богу. Не важливо, повернувся ти з полону чи ні, у нас усіх є певний обов’язок, і тому я зараз продовжуватиму військову службу. Так має бути, поки не завершиться воєнний стан… Наші дороги з полком «Азов» поки розійшлись, моє робоче місце зайняте, але я завжди пам’ятатиму ці найкращі часи нашої військової служби в такому легендарному підрозділі», - відверто прокоментував Козацький.

Проте фотосправу «Орест» покидати не збирається. Говорить, що вже придбав собі новий об’єктив у США, де Дмитро Козацький був зі спеціальною місією:

«Я поїхав у США за запрошенням нашого українського посольства. Мене запросили на презентацію фотокниги, де були представлені роботи міжнародних фотографів на тему війни в Україні. І я був на обкладинці фотокниги. Потім ми також їздили на презентацію фільму Євгена Афінєєвського – Freedom on Fire, який також показує війну в Україні», - зазначив «Орест».

Окрім того, вперше після полону у США Козацький зустрівся з жителькою Маріуполя Анною Зайцевою, яка з немовлям була у заручниках на «Азовсталі». Саме у тих стінах Анна та Дмитро познайомились. «Орест» зізнався, що був дуже щасливим її бачити і підкреслив, що майже усі цивільні, які були з ним там, на «Азовсталі», стали для нього справжніми родичами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Або переконаю виїхати, або ж просто посаджу в автівку та вивезу»: у «Сніданку з 1+1» на ТЕТ Арсен Мірзоян розповів про життя мами у Запоріжжі та перший виступ на площі у звільненому Херсоні

Наразі «Орест» повернувся в Україну і говорить, що попри перебування у США – все одно хочеться додому.

«Поїздка у США була надзвичайно цікавою, але дуже хотілось додому. Я називаю український садомазохізм, коли ти знаходишся в суперкраїні, а тоді хочеться повернутись додому, де немає світла та вода. Але серед своїх набагато приємніше знаходитись», - розповів «Сніданку з 1+1» на ТЕТ Козацький.

Щодо особистої мрії, на здійснення якої Дмитро чекає найбільше, фотограф відповів наступне:

«Мрії зараз – це про те, що дуже тяжко здобути. Фотографією я можу займатись хоч щодня, їздити Україною, їсти, що бажаю, але багато моїх побратимів досі знаходяться в полоні. Моя мрія -  приїхати на обмін та зустріти усіх побратимів, побачити та обійняти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко вперше разом із сином завітала до студії "Сніданку з 1+1" та пригадала початок повномасштабної війни

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт у будні з 7:00 до 11:00 та у вихідні – з 8:00 до 11:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Новини по темі