"Моє серце з вами, мої думки з вами", — Джеймі Олівер звернувся до українців ексклюзивно у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Відеозверненя Джеймі Олівера ексклюзивно для глядачів Сніданку з 1+1
facebook/jamieoliver

Відомий британський кулінар та фудблогер звернувся до українців.

Поділитися:

Відомий британський кулінар Джеймі Олівер взяв участь у благодійному проєкті Cook for Ukrainе, де кухарі з усього світу готуючи підтримують Україну, а всі виручені кошти йдуть на потреби тих, хто постраждав від війни. Під час вечері Джеймі Олівер ексклюзивно для "Сніданку з 1+1" звернувся до українців зі словами підтримки:

"Привіт Сніданок! Мої найтепліші вітання. Сьогодні ми організувуємо благодійну вечерю на підтримку народу України. Усі зібрані кошти ми передамо фонду UNICEF. Сподіваюся ви все отримаєте і ця допомога піде на хороші справи. Моє серце з вами, мої думки з вами. Я бажаю вам всього найкращого і надсилаю вам багато любові!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер опублікував рецепт українських пампушок: "Використовуймо силу їжі, щоб передати любов нашим українським братам і сестрам"

14 квітня в Лондоні готували борщ з пампушками і частували ними просто в ресторані іменитого британського шефа Джеймі Олівера. Проєкт Cook for Ukraine – це благодійна ініціатива, де кухарі з усього світу готуючи підтримують Україну, всі виручені кошти йдуть на потреби тих, хто постраждав від війни. Одна із засновниць цього проєкту кухар, фудблогер, волонтерка – українка Оля Геркулес. Оля сама із Каховки, що на Херсонщині. Нині живе в Лондоні. Дружить із кухарем Джеймі Олівером. Завдяки їй наш борщ з’явився на сторінках американського New Yorker і британського видання Guardian. Українка Оля Геркулес із відомого фуд-блогера перетворилася на активістку, яка на своєму фронті веде війну проти росії.

Ексклюзивно до ефіру «Сніданку з 1+1» долучилась фуд-блогер та кухар, українка Ольга Геркулес. Ольга –  одна з засновниць проєкту #cookforukraine. Це благодійна ініціатива, де кухарі з усього світу, влаштовуючи благодійні заходи та готуючи страви, підтримують Україну. Всі виручені кошти йдуть тим, хто постраждав від війни.

«Дивно було бачити Джеймі у такій ролі. Він навіть з нами за столом не сидів, а переважно розносив борщ або наливав гостям вино. На заході було близько 70 людей, окрім обіду ще проводили лотерею для усіх охочих. Нашим проєктом #cookforukraine ми вже зібрали близько 800 тисяч фунтів, це понад 1 мільйон доларів. Цю суму назбирали шеф-кухарі з усього світу, які долучились до акції», прокоментувала Ольга Геркулес.

Дивіться, як українка Оля Геркулес із відомого фуд-блогера перетворилася на активістку та як пройшов вечір із Джеймі Олівером:

Також відомо, що поруч з Джеймі Олівером готував посол української кухні у світі, шеф кухар шоу «Твій день» Юрій Ковриженко. На британському заході було багато українських страв: борщ з качкою, чорносливом та пампушками, який готував посол української кухні в світі Юрій Ковриженко. Він спеціально приготував його за декілька днів до благодійного вечора, щоб страва настоялась та повністю відкрився смак. Також гостей частували свининою з квашеною капустою та яблуками, а Ольга особисто наквасила 10 кілограмів помідорів.

«В Англії всі знають про історію з банкою помідорів, яка збила дрон, тому хотілось, щоб усі покуштували ці помідори», - прокоментувала кухар.

Юрій Ковриженко також показав деякі кадри з вечора на своїй сторінці в Instagram:

 

Усі зібрані гроші будуть передані на благодійність, аби допомогти українцям. Також підтримати фонд Cook for Ukraine можна на їхньому сайті або готуючи традиційні страви, таким чином популяризуючи українську кухню. Рецепти страв можна знайти на сайті.

Новини по темі