На день народження Костянтин Грубич отримав від колег «Сніданку з 1+1» патріотичний подарунок

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Костянтин Грубич отримав від колег «Сніданку з 1+1» патріотичний подарунок

Ведучі «Сніданку з 1+1» Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв зробили колезі приємний подарунок.

Поділитися:

Ведучі «Сніданку з 1+1» Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв зробили колезі, Костянтину Грубичу приємний подарунок на день народження. Для Кості це стало абсолютним сюрпризом, адже свій день народження відсвяткував ще 20 серпня, тож емоцій не приховував. Зараз Грубич працює на два телевізійні фронти – в «Сніданку з 1+1» та в ТСН, часто їздить у відрядження містами та містечками України – тому «зловити» Костю після ефіру – справа не з легких.

Костя Грубич

Знаючи Костіну любов до поезії, колеги подарували йому футболку з рядками з вірша сучасного класика української літератури Сергія Жадана:

«Історія нині не просто переписується – вона переписується українською мовою». 

Костя Грубич

А ще шоколадний тортик у патріотичних кольорах із написом «Народний улюбленець». Так, він і є справжнім народним улюбленцем – глядачі відчувають Костіне добре серце і віддячують йому своєю беззаперечною любов’ю. Одразу після деокупації Київщини, Чернігівщини і Сумщини ведучий їздив туди аби підтримати людей, часто влаштовує польові кухні просто неба, підтримує українців з окупованих територій #підтримайсвоїх. А на YouTube-каналі Грубича вже 112 тисяч підписників. Поруч з кулінарними рецептами там з’явились і відео воєнного часу.

Костя Грубич

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний патруль: ведучий 1+1 Костянтин Грубич розповів хто найчастіше порушує комендантську годину у столиці

Костянтин Грубич і Сергій Жадан знайомі майже 24 роки. Костя пригадав першу зустріч з Сергієм, який тоді тільки-но починав свою літературну діяльність:

«У 1998 році, коли я вів на «плюсах» програму «Не всі вдома», до мене звернувся наш відомий письменник Андрій Кокотюха (а ще він мій одногрупник, товариш). Каже, що є молодий і талановитий поет із Харкова, що його поки що ніхто не знає, але це майбутня зірка. Його звати Сергій Жадан і радив запросити його в ефір. Сергій якраз тоді був у Києві й прийшов до нас у студію, читав свої вірші, розповідав про Харків, про Луганщину, про Старобільськ, звідки сам родом».

Костя Грубич

Тоді Жадан подарував Грубичу свою книжку, яка стала першою збіркою його віршів у бібліотеці телеведучого. З того часу він почав спостерігати за творчим зростом молодого поета.

«Помітив, що вже тоді його поезія була нестандартною, але відчувався оголений нерв у його словах. У мене вдома багато книжок Жадана, люблю прозу, але його поезію більше. Не можу сказати, що ми с Сергієм дружимо, бо дружба – це праця, але коли зустрічаємося, то рідні люди», — каже Грубич. 

Костя Грубич

Подарунок для Костянтина — футболка від українського бренду «Авіація Галичини» з колекції «Жадан. Цитати».

Новини по темі