Нічний патруль: ведучий 1+1 Костянтин Грубич розповів хто найчастіше порушує комендантську годину у столиці

Нічний патруль: ведучий 1+1 Костянтин Грубич розповів хто найчастіше порушує комендантську годину у столиці

Ведучий 1+1 Костянтин Грубич провів нічний рейд Києвом з сином і донькою під час комендантської години

Поділитися:

Ведучий шоу "Твій день" на 1+1 Костянтин Грубич провів нічний рейд лівим берегом столиці разом з бійцями-добровольцями спецпідрозділу ДФТГ "Хорт". З телеведучим на патрулюванні були також його донька Влада та син Ярослав. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКостянтин Грубич розповів, як під час війни працює зі своєю донькою на 1+1: "Наша справа реально рятує від трясовини відчаю і сумнівів у твоїй потрібності"

Під час комендантської години у Києві багато порушників, каже Грубич. З перших хвилин патрулювання добровольці отримали виклик. Порушниця сіла нетверезою за кермо і зустрічною смугою неслася нічним містом на великій швидкості. На вимогу зупинитись не послухалася, лише постріли попереджувальні та справжня погоня зупинили водійку. 

“Нічне життя вирує і місцями досить цікаве. Кожен затриманий порушник — окрема повість. Ми побачили багато п'яних, розслаблених людей. Таке враження, що для них війна закінчилася. Насправді такі маргінали заважають добровольцям виконувати свою місію — знешкоджувати справжніх ворогів-диверсантів”, — ділиться Костянтин Грубич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВедучий 1+1 Костянтин Грубич показав, як у Харкові місцеві влаштували кухню просто неба й годують місто (сюжет "Сніданку з 1+1")

Сарафанне радіо не мовчить про нічні чергування. Тому порушників стає менше, ніж у перші місяці після 24 лютого.

“Якщо взяти конкретно наш район, то там набагато менше порушень. Але, на жаль, дуже багато людей, які в цей час святкують щось незрозуміле. Багато нетверезих. За останній місяць зловили близько 10 п’яних людей за кермом”, — каже начальник штабу ДФТГ "Хорт" із позивним "Пуштун".

Грубич нічне патрулювання

Розбирання з порушниками завершуються здебільшого роз'яснювальною роботою на місці. У критичному випадку — поїздкою до райвідділу поліції. Найбільше покарання чоловіку — штраф, якщо він не стоїть на військовому обліку. Їздити вночі дозволено лише автівкам зі спецперепустками. Хортівці мріють, щоб скоріше прийняли закон про штрафи за порушення комендантської години. 

“Комендантське патрулювання вночі разом із  ДФТГ "Хорт" надихнуло нас з родиною на кілька дій. Зокрема, я зробив сюжет для “Сніданок з 1+1”, змонтував і ще дороблю кілька роликів про порушників. Син Ярослав взявся збирати кошти хлопцям на пальне. Бо у них немає державної підтримки. Ці люди вдень вони по своїх роботах, а вночі одягають форму і допомагають тримати порядок і ловити ДРГ у Києві. І ловлять. Друзі, після 23 і до 5, спіть, будь ласка, у своєму ліжку. А наші захисники бережуть наш спокійний сон”, — закликає Костя Грубич

Грубич нічне патрулювання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Тут точилися запеклі бої, все навколо потрощено, але краса перемагає", — Костянтин Грубич показав, як саджав дерева на перехресті трьох доріг на Ірпінь, Гостомель і Бучу

Подивитись відео про нічний патруль та знайти реквізити допомоги  ДФТГ "Хорт" можна на Ютуб-каналі Костянтина Грубича.