"Напевно, синочок, ти зробив щось для своєї України та для людей в Україні" – мама Кузьми Скрябіна поділилася спогадами у день народження співака

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Вже сьомий день народження Кузьми Скрябіна, який країна відзначає без іменинника. Мама співака поділилася своїми хвилюваннями та спогадами про сина.

Поділитися:

Ми пам'ятаємо його по піснях "Мам", "А пам'ятаєш", "Пусти мене" та іншим українським хітам, завдяки яким співак Кузьма Скрябін збирав величезні концертні зали. Другого лютого 2015 року ДТП поблизу села Лозуватка під Кривим Рогом забрало артиста назавжди, проте в серцях близьких, знайомих та простих слухачів він завжди буде жити. "Сніданок з 1+1" мав розмову з мамою автора, Ольгою Михайлівною, яка розповіла про те, як пройде сьогоднішній день та що її хвилює зараз найбільше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалу «Моя улюблена Страшко» Артур Логай стане учасником нового сезону «Танців з зірками» на 1+1

Мама іменинника каже: традиції збиратись за столом цього дня немає. Думки зовсім про інше:

Ми Андрійка будемо об 11 годині згадувати там, де він зараз в нас проживає. На цвинтар приїдуть друзі, знайомі. А ввечері буде красивий концерт.

За розмовами про пам'ять, пані Ольга почала говорити про те, що сьогодні їй болить найдужче: те, що зараз знайшлися автори, які просто хочуть присвоїти собі Андрієве авторство. Обурює Ольгу Михайлівну й інформація про нібито величезні виплати, які родина отримує з пісень Скрябіна:

Вся країна чула про величезні роялті, які були виплачені Світлані Бабійчук за Андрієве авторство. Величезні! Для того, щоб люди знали правду. У другому кварталі 2018 року роялті становили 65 гривень 30 копійок. В третьому кварталі 2018 року – не було взагалі озвучено. Значить, це було 0 гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки про тернистий шлях до слави: хліб з цибулею, робота на базарі (Андре Тан, Андрій Данилко, Ігор Ласточкін та інші)

Те, що тішить та заспокоює пані Ольгу – це любов шанувальників її сина. Жінка радіє, що в Україні з'являється все більше муралів і пам'ятників, присвячених Кузьмі Скрябіну. Усі тримає під контролем:

Доходить до того, що я інколи на глині відтворюю Андрійкову усмішку. Це була моя ідея, щоб його пам'ятник сидів на лавочці, щоб був ближчим до людей. Щоб хто хотів, той приходив та сідав рядом. 

На думку мами автора, як Кузьма Скрябін змінив Україну? Ольга Михайлівна розповіла:

Коли Андрійка ховали та ми вийшли з церкви, стояла одна людина попри одну біля церкви. Вся площа у Львові, всі вулички були забиті. Були викуплені всі квіти. Я тоді сказала цю фразу та й зараз кажу: "Напевно, синочок, ти зробив щось для своєї України та для людей в Україні".

ФОТО: соцмережі Кузьми Скрябіна

Новини по темі