«Наша українська доля – це тільки воля», – красномовний командир добровольчого загону «За Петрівщину», фермер Олександр Поворознюк у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Наша українська доля – це тільки воля», –  красномовний командир добровольчого загону «За Петрівщину», фермер Олександр Поворознюк у "Сніданку з 1+1"

Фрази пана Поворознюка розійшлися поміж люди, а сам він вже став зіркою соцмереж.

Поділитися:

До «Сніданку з 1+1» долучився президент ФК «Інгулець», фермер з Кіровоградщини Олександр Поворознюк. Його звернення до Володимира Зеленського набуло неабиякої популярності та навіть перетворилось у пісню, яка вже має мільйони прослуховувань в мережі. Також він нього в одному з ефірів прозвучала фраза «москаль, не бійся ада, бійся хлопців з Кіровограда». Фермер є і командиром добровольчого загону «За Петрівщину». Говорить, що ці крилаті вислови народжуються самі по собі та потім йдуть у народ.

«Після кожної поїздки на передову якісь цитати народжуються самі. Ось, наприклад, у мене на шевроні написано «наша українська доля – це тільки воля». Це коли я зібрав усі своїх хлопців на другий день війни, ми висловлювали свої позиції щодо того, що відбувається. І один з хлопців сказав цю цитату. Тому ми так собі і написали, на шевроні нашого руху опору», – прокоментував Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛікар-гінеколог з Чернігова у «Сніданку з 1+1» розповів про допомогу жінкам, постраждалим внаслідок насильства російських військових

Не дивлячись на те, що майже кожний українець чув голос пана Поворознюка в популярній пісні, сам він себе зіркою не вважає, а просто робить свою справу так, як відчуває. Тому і ця промова, яка пішла у народ, звучала дуже щиро.

Сніданок з 1+1

Наразі Олександр допомагає солдатам на передовій, часто до них їздить та зізнається: хлопці неймовірно заряджені, проте зброї їм не вистачає.

«У нас є такі зарубіжні партнери, які обіцяють, а з «рук не випускають». Як тільки-но наблизились – а нам не вистачає або боєприпасів, або зброї. Я багато про це говорити не можу, але скажу одне: якби нам дали все те, що обіцяли, то війна б закінчилась максимум за два тижні. Це маю на увазі, що ми б повернулись на свої кордони», – наголосив Поворознюк.

Щодо посівної, то, за його словами, вона у самому розпалі, проте не вистачає палива. І наразі фермери, які закупили солярку за старою ціною та віддали на збереження АЗС ще минулого року, мають купувати її за новою або чекати у чергах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯким буде цьогорічний врожай та як війна росії в Україні спричинила продовольчу кризу в усьому світі

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі