«Не треба забувати, що Київ був і залишається метою агресора»: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» очільник міста Віталій Кличко розповів, коли столиця повернеться до звичного життя та яку власну мрію здійснить після перемоги

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Не треба забувати, що Київ був і залишається метою агресора»: ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» очільник міста Віталій Кличко розповів, коли столиця повернеться до звичного життя та яку власну мрію здійснить після перемоги

Кияни активно почали повертатись в столицю. Ситуацію ексклюзивно прокоментував міський голова столиці Віталій Кличко.

Поділитися:

Ранкове шоу «Сніданок з 1+1» продовжує підтримувати своїх телеглядачів у складний для нашої країни час. Щодня з 8:00 до 11:00 у прямому ефірі YouTube та в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 на глядачів очікують різноманітні поради експертів різних галузей, включення зірок, звичайних українців та інше.

Кияни активно почали повертатись в столицю. За останніми даними,  до міста вже приїхали 2 млн 120 тисяч людей. Проте влада поки не рекомендує йти на такий крок. Це стосується не тільки Києва, але і Київської області. Про це ексклюзивно в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів міський голова столиці Віталій Кличко.

«Всі рішення, які ми приймаємо та озвучуємо, йдуть виключно за рекомендаціями військових, спираючись на їх фахову позицію…Не треба забувати, що Київ був і залишається метою агресора… Враховуючи те, що розмінування Київської області ще не відбулося, в лісопосадках біля самої столиці знаходиться багато нерозірваних мін, снарядів…Усі, хто повернувся, маю бути вкрай обережними. Розуміємо, що весна, хочеться прогулятись, проте є випадки загибелі людей, розмінування це дуже складний процес, тому наша -  задача максимально доносити інформацію до людей, щоб не було загрози їхньому життю», — прокоментував очільник міста.

Внаслідок ракетних ударів у столиці пошкоджено майже 200 житлових будинків. За словами Кличка, понад 100 будинків з пошкоджених можуть бути відремонтовані, але у 10 будинків були знищені несущі конструкції, тому їх відновити не можна. Місто вже приступило до обстеження пошкоджень, рахує кошторис та намагатиметься у максимально короткі строки зробити все, щоб люди могли повернутись до своїх домівок. Своєю чергою, інфраструктурні та транспортні обмеження у столиці будуть зменшуватись протягом 1-2 наступних місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕУ застосунку "Дія" вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно: інструкція

Щодо торговельного центру Retroville, який був знищений внаслідок ракетного удару в ніч на 21 березня, наразі інформації про можливу відбудову немає, оскільки він знаходиться у приватній власності.

«Я сам відкривав Retroville і бачив, що це один з найкращих торговельних центрів у Києві. Зазначу, що він знаходиться у приватній власності і тут рішення прийматиме виключно власник із погодженням з державою. Чи буде компенсація, відбудова та у який термін – зараз я вам надати інформацію не можу, наскільки швидко це може бути, чи буде відбудовуватись або є інші плани у власників відносно ТРЦ», — зазначив Кличко.

До допомоги Батьківщині у такий складний час долучився і молодший брат міського голови – популярний боксер Володимир Кличко. Він вже організував сотні тисяч тонн гуманітарної допомоги, підключив усі свої особисті зв’язки зі світовими селебріті та представниками міжнародного бізнес-середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Це бій усього мого життя», - Володимир Кличко залишився в Києві разом з братом-мером і вступив в тероборону

Сам же очільник міста більшу частину часу проводить на роботі, у КМДА, та розповів ведучим «Сніданку з 1+1», що особисто хоче демонструвати гарний приклад для містян, тому під час повітряної тривоги обов’язково спускається у бомбосховище. І закликає усіх киян не нехтувати цим правилом. На питання, чи в курсі міський голова, що зараз став секс-символом для іноземних користувачів у соцмережі TikTok, Кличко здивовано прокоментував:

«Я роблю все, щоб від мене залежить для того, щоб максимально захистити людей, які знаходяться в Києві… якщо це комусь здається сексуальним, то він не про те думає».

Сам Володимир Кличко ексклюзивно поділився власною мрією, яку хоче здійснити після перемоги. Як виявилось, мер столиці захоплюється стрибками з парашута і вже має 200 стрибків, а цієї весни планував перейти на інший клас. І він впевнений, що скоро обов’язково втілить в життя свою мрію в мирній Україні.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з  08:00 до 11:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі