Волонтер, який не залишив жінку під обстрілами у Харкові, розповів "Сніданку з 1+1", чому не зміг, як інші, сховатися у приміщенні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Волонтер, який не залишив жінку під обстрілами у Харкові, розповів "Сніданку з 1+1", чому не зміг, як інші, сховатися у приміщенні

Вчора мережу облетіло відео обстрілу Харкова, під час якого волонтер Червоного Хреста відмовився покинути поранену на вулиці та залишився поруч, рятуючи жінці життя.

Поділитися:

 До ефіру «Сніданку з 1+1» долучився цей герой – його звати Денис Петренко. Він волонтер Товариства Червоного Хреста України та член Загону швидкого реагування. Він разом з колегами їхав відвести людям гуманітарну допомогу, у той час почався обстріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелеканал 1+1 запустив флешмоб на підтримку волонтерів #дякуюволонтерам

Більшість людей на відео, колеги Дениса заховались у приміщення, а він залишився поруч з постраждалою. Окрім того, волонтер просив усіх поранених, які залишились на вулиці, не вставати. Говорить, що своїми діями він порушив протокол, проте інакше не міг вчинити.

«Насправді я повинен був, як і всі інші медики, заховатися, вони робили усе правильно. І я мав так зробити, я сам інструктор з першої допомоги та інструктор з мінної безпеки, я маю навчати людей правильно рухатись та як переховуватись. Довелось порушити, оскільки у жінки була кровотеча, мені довелось її зупиняти, якби я покинув її, вона б могла стекти кров’ю», — прокоментував волонтер.

волонтер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Чорнобаївський" хліб випікають волонтери з Києва: у чому його особливість (розповіли у "Сніданку. Онлайн")

Наразі жінка, яку врятував Денис жива, її надають подальшу допомогу лікарі. Як зазначив Петренко, не дивлячись на обстріл, медики дуже швидко приїхали на місце. У Харкові Червоний Хрест щодня робить багато виїздів, з автопарку у 150 машин – 80 з них завжди в роботі, з них частина розводить гуманітарну допомогу.

«Товариство Червоного Хреста з 24 лютого надало допомогу понад 850 тисячам людей. У самому Харкові цифра сягнула 200 тисяч людей. Щодня відбувається виїзд на 100 адрес… Самі волонтери є рушійною силою, які тримаються усіх наших основоположних принципів», — поділився Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВедучий 1+1 Костянтин Грубич разом з колоною волонтерів вирушив з гуманітарною допомогою на Київщину (Бородянку, Немішаєве, Бучу)

Волонтер пожартував, сказавши, що завдяки цьому відео, яке облетіло весь інтернет, тепер його мама знає, чим він займається.

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» щодня з 8:00 до 11:00  в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

Новини по темі