Інтервальне голодування: яку небезпеку становить популярна дієта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Інтервальне голодування: яку небезпеку становить популярна дієта.
Freepik

Інтервальне голодування: як відомий метод схуднення впливає на здоровʼя.

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Нехтування сніданком небезпечне для життя - таке попередження вчених опублікувало британське видання “The Sun”. До дослідження науковці вдалися через популярність так званого інтервального голодування, прихильниками якого є чимало світових зірок. Серед них Бейонсе, Дженніфер Еністон, Гʼю Джекман та Голлі Беррі. Суть такої дієти полягає у поділі доби на періоди повної відмови від їжі та часу, коли можна їсти все. Відтак люди пропускають сніданок, обід або вечерю і це нібито допомагає їм не набирати вагу. Але вчені бʼють на сполох, адже таке схуднення вкрай небезпечне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 вітамінів, які найефективніше приймати навесні для підтримки здоров'я і енергії

В опублікованому дослідженні, що провели китайські науковці йдеться про те, що люди, які їли з восьмигодинними перервами мали на 91% більше ризиків померти від серцево-судинних захворювань, ніж ті, хто їв без таких перерв. 

Небезпека полягає і у тому, що понад 7,5 мільйонів британців живуть із хворобами серця чи кровообігу і це є причиною чверті всіх смертей у країні. За даними центру громадського здоровʼя МОЗ, в Україні цей показник ще більше: 64% смертей у нашій країні припадає на серцево-судинні захворювання. 

Автори дослідження стверджують, що у прихильників інтервального голодування майже вдвічі частіше стаються інфаркти або інсульти і наполягають: вкрай важливо для здоров’я не пропускати сніданок, так само як обід і вечерю.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анемія чи дефіцит заліза: поради від лікаря, як виявити захворювання

Новини по темі