Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан: про поразку в Токіо, бажання пожити без шаблі та шалену підтримку вболівальників

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ольга Харлан у студії Сніданку з 1+1 розповіла про поразку в Токіо та плани на майбутнє
Instagram/olgakharlan

Олімпійська чемпіонка та призерка з фехтування, багаторазова чемпіонка світу Ольга Харлан завітала до студії «Сніданку з 1+1» та розповіла про свою поразку на Олімпіаді в Токіо та плани на майбутнє.

Поділитися:

Одна з найбільш титулованих українських спортсменок, олімпійська чемпіонка та призерка з фехтування Ольга Харлан завітала до студії «Сніданку з 1+1». Вона розповіла про свою реакцію на власну поразку у Токіо, а також про плани на майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійський рекордсмен Михайло Романчук здобув для України четверту «бронзу» в Токіо

Ольга Харлан стала олімпійською чемпіонкою у неповних 18 років, у 2008 році в Пекіні. Після цього були «бронза» на олімпіаді в Лондоні (2012 рік) та «срібло» у Ріо (2016 рік). Тож виліт Ольги Харлан зі змагань у Токіо в першому ж раунді олімпіади був для всіх, м’яко кажучи, несподіваним.

Майже одразу після поразки Ольга Харлан написала емоційний пост у соцмережах:

Ольга пише:

Чи розчарувала я саму себе? Так. Чи почуваюся я слабкою? Так. Чи винен в цьому хтось, крім мене? Ні. Ми самі господарі своєї долі і життя.

У студії «Сніданку» Ольга Харлан зізналася, що їй хочеться одночасно і мовчати, і говорити про свою поразку. Тому що тримати це в собі ще важче.

Ольга Харлан олімпіадаФОТО: Instagram/olgakharlan

Спортсменка говорить:

Важко це все пережити. Я не думала, що ці півтора року, які були без змагань, так на мене вплинуть. У мене був 1 шанс, 1 змагання за рік, і це олімпійські ігри. Це все одно, що одразу після тренувань, без практики йти на екзамен. Я з цим не впоралася.

Також Ольга зізналася, що їй було морально важко перед Олімпіадою-2020, адже на неї покладалися занадто великі надії. Такі сподівання морально тиснуть на спортсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонка світу Дар'я Білодід: про підготовку до Олімпіади в Токіо, сльози та дієту (відео)

Після поразки у Токіо і опублікованого Олею посту її підтримали дуже багато людей: і знайомих, і просто вболівальників. За словами спортсменки, це їй дуже допомогло:

Мені дуже приємно, що багато людей любить мене за те, що я вже зробила, а не за те, чого я не зробила.

Підтримував Ольгу і її бойфренд, італійський фехтувальник Луїджі Самеле, який на олімпіаді в Японії здобув 2 срібні нагороди. Ольга вдячна йому за розуміння та щиро радіє за його успіхи.

Ольга Харлан з бойфрендомФОТО: Instagram/olgakharlan

Чи буде Ольга Харлан продовжувати спортивну кар’єру? У соцмережі вона написала:

Зараз я дуже хочу відпочити… морально. Хочу пожити без шаблі. Хочу просинатися і не думати, скільки днів залишилося до Олімпіади. Втомилася…

Чи планує Ольга Харлан повернутися до фехтування? Поки відповіді на це запитання вона не знає. Але вона точно не зможе раз і назавжди викинути зі свого життя спорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2020: шпажист Ігор Рейзлін приносить Україні ще одну медаль

Дивіться відео візиту Ольги Харлан до студії «Сніданку з 1+1» тут:

Новини по темі