Пасажирські перевезення лише з сертифікатом про вакцинацію чи негативним ПЛР-тестом: коли нові правила почнуть діяти та чи розповсюджуються на дітей?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Нові правила пасажирських перевезень в Україні та коронавірусні обмеження
wikipedia.org/Володимир Криницький

Вчора Уряд прийняв Постанову, яка передбачає зміну правил пасажирських перевезень в Україні, а саме можливість подорожувати лише з ковідним сертифікатом про вакцинацію або негативним ПЛР-тестом.

Поділитися:

11 жовтня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1236, яка передбачає зміни у правилах пасажирських перевезень в Україні. Ці зміни почнуть діяти з 21 жовтня. Вони передбачають, що всі пасажири та водії повинні мати при собі один з перелічених нижче документів:

  • електронний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 у додатку «Дія»;
  • паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19 (для регіонів у жовтій зоні);
  • негативний ПЛР або експрес-тест на визначення антигену (діє впродовж 72 годин).

Нові правила не розповсюджуються на дітей до 18-років.

Дивіться, як експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розвіюємо міфи про вакцинацію від коронавірусу:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Липові" сертифікати про вакцинацію: чи можливо зробити щеплення, якщо ви передумали, та чим загрожує підробка документу? Розповідає експерт

З наведеними вище документами треба буде їздити у залізничному транспорті, автобусах та маршрутних таксі міжобласного сполучення, у літаках. Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нові правила з 21 жовтня не будуть розповсюджуватися на міські та внутрішньообласні перевезення. Дивіться, як про нові правила пасажирських перевезень та COVID-сертифікати у застосунку "Дія" у "Сніданку з 1+1" розповідала заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич:

Новини по темі