Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився пісним рецептом салату із моркви та апельсину, який можна приготувати за лічені хвилини.

Читайте також: 7 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст.

Колір їжі здатен значно покращувати настрій.  Особливо у весняний період, коли хочеться всього яскравого та сонячного.

Пропонуємо вам приготувати соковитий вегетаріанський салат із моркви та апельсина, яким можна поласувати під час посту.

САЛАТ ІЗ МОРКВИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Морква – 2 шт.

Апельсин – 1 шт.

Апельсиновий сік – 2 ст.л.

Оливкова олія -  2 ст.л.

Насіння гарбуза – 30 г

Соєвий соус – 4 ст.л.

Бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Діжонська гірчиця – 1/3 ч.л.

Зелена цибуля - пучок

Цукор – ½ ст.л

Коричневий цукор – 2 ст.л.

Читайте також: Найкорисніші весняні овочі: Які продукти подарують сили та енергію.

САЛАТ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву натерти на терці та покласти в окрему миску.
  2. Апельсин очистити від шкірки, нарізати частинками та покласти до моркви.

Щоб уберегти себе від парафіну, яким обробляють цитрусові, потрібно завжди мити їх у гарячій воді та протирати насухо, - каже Едуард Насиров.

  1. Одну з часточок апельсину вичавити в салат.
  2. Щоб зробити карамель для салату, потрібно розтопити увесь цукор на пательні.
  3. Додати до гарячої карамелі гарбузове насіння та трохи соєвого соусу. Посмажити на невеликому вогні кілька хвилин.
  4. Готову карамель з насінням вилити на пергамент та дати їй охолонути.
  5. Щоб зробити соус, потрібно взяти 3 ст.л соєвого соусу, бальзамічний оцет, 1 ст.л. гірчиці, половина чайної ложки цукру, 2 ст.л оливкової олії та усе ретельно перемішати.
  6. Цибулю дрібно нашаткувати та вкинути до салату.
  7. Заправити усе соусом та перемішати.
  8. Застиглу карамель поламати на шматки і прикрасити зверху салат.

Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров розповів, як приготувати пісна італійську пасту з томатним соусом.