Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсина
Рецепт смачної вегетаріанської страви від кулінарного блогера.
Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився пісним рецептом салату із моркви та апельсину, який можна приготувати за лічені хвилини.
Читайте також: 7 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст.
Колір їжі здатен значно покращувати настрій. Особливо у весняний період, коли хочеться всього яскравого та сонячного.
Пропонуємо вам приготувати соковитий вегетаріанський салат із моркви та апельсина, яким можна поласувати під час посту.
САЛАТ ІЗ МОРКВИ: ІНГРЕДІЄНТИ
Морква – 2 шт.
Апельсин – 1 шт.
Апельсиновий сік – 2 ст.л.
Оливкова олія - 2 ст.л.
Насіння гарбуза – 30 г
Соєвий соус – 4 ст.л.
Бальзамічний оцет – 1 ст.л.
Діжонська гірчиця – 1/3 ч.л.
Зелена цибуля - пучок
Цукор – ½ ст.л
Коричневий цукор – 2 ст.л.
Читайте також: Найкорисніші весняні овочі: Які продукти подарують сили та енергію.
САЛАТ: ПРИГОТУВАННЯ
- Моркву натерти на терці та покласти в окрему миску.
- Апельсин очистити від шкірки, нарізати частинками та покласти до моркви.
Щоб уберегти себе від парафіну, яким обробляють цитрусові, потрібно завжди мити їх у гарячій воді та протирати насухо, - каже Едуард Насиров.
- Одну з часточок апельсину вичавити в салат.
- Щоб зробити карамель для салату, потрібно розтопити увесь цукор на пательні.
- Додати до гарячої карамелі гарбузове насіння та трохи соєвого соусу. Посмажити на невеликому вогні кілька хвилин.
- Готову карамель з насінням вилити на пергамент та дати їй охолонути.
- Щоб зробити соус, потрібно взяти 3 ст.л соєвого соусу, бальзамічний оцет, 1 ст.л. гірчиці, половина чайної ложки цукру, 2 ст.л оливкової олії та усе ретельно перемішати.
- Цибулю дрібно нашаткувати та вкинути до салату.
- Заправити усе соусом та перемішати.
- Застиглу карамель поламати на шматки і прикрасити зверху салат.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров розповів, як приготувати пісна італійську пасту з томатним соусом.