«Плюсуй українську»: Як правильно — «на жаль» чи «нажаль»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Правила української мови: Як правильно — на жаль чи нажаль
Фото: Freepik

«Сніданок з 1+1» продовжує перевіряти знання українців у тематичній рубриці «Плюсуй українську» — «на жаль» чи «нажаль»?

Поділитися:

Уже традиційно, у четвер, ранкове шоу «Сніданок з 1+1» спільно з мовною тренеркою Юлією Зарембою відправилися на вулиці столиці, аби перевірити знання українців в межах тематичної рубрики «Плюсуй українську», що реалізується у партнерстві з платформою кіно та телебачення Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорочення слів: коли не потрібно ставити крапку (пояснює мовознавець Олександр Авраменко) 

На учасників тестування очікували питання, пов’язані з правильними наголосами та правописом прислівників. Так, ведуча рубрики Юлія перевірила, чи знають українці, як правильно писати складну прислівникову сполуку «на жаль», як наголошувати слово «багаторазовий» тощо. За свої правильні відповіді учасники отримували промокод на безкоштовний доступ до платформи кіно та телебачення Київстар ТБ. Завдяки цьому корисному подарунку у найкмітливіших буде можливість дивитися велику кількість українськомовного контенту. 

Для того, аби переглянути новий випуск «Плюсуй українську», слід перейти на YouTube-канали 1+1 і «Сніданок з 1+1». Також покращувати українську мову можна в прямому ефірі щочетверга  з 09:00 до 10:00 на телеканалі 1+1 Україна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно дякувати українською: пояснює мовознавець Олександр Авраменко

До того ж контент транслюється на інших майданчиках проєкту, зокрема у тематичній Telegram-спільноті. Канал «Плюсуй українську» доступний за цим посиланням

Новини по темі