Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Поради дієтолога: Як зменшити шкідливість шашликів

Чим загрожує м’ясо, приготоване на вогні?

Дослідження американських вчених показали, що ризик виникнення раку та серцевих захворювань залежить від кількості та способу приготування м'яса на грилі. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла, як насолодитись шашликами і не нашкодити здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 міфів про дієти, в які ми досі віримо

1. Щоб вберегтися від канцерогенів, маринуйте м’ясо в кислому маринаді. Він їх знищує. Це може бути оцет, біле сухе вино, кефір, газована вода, цибуля - все, що має в собі підвищену кислотність. 

Майонез та олія для маринаду важкі для нашого шлунку, тому що жирність м’яса збільшується.

2. З’їдайте за раз не більше 200 г шашликів. Лікарі рекомендують їсти смажене м’ясо в міру і заїдати його не хлібом, а овочами. Їжте шашлики не більше 2 разів на місяць. 

3. Обирайте нежирне м’ясо. Звичайно, найпопулярнішим м’ясом для шашликів залишається свинина. Однак це дуже жирний вид м’яса. Тому дієтолог радить обирати курятину, індичку або телятину. 

Крім того, Лора Філіппова поділилася корисним сімейним рецептом маринаду для шашликів з індички

Інгредієнти:

цибуля

карі

кефір

гірчиця

соєвий соус 

Приготування:

1. Змішати в окремій посудині подріблену цибулю, карі та кефір. 

2. Додати перцю, гірчиці та соєвого соусу. Ретельно перемішати м’ясо, аби воно пустило сік. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати