Як готувати молоду картоплю: простий рецепт пряної картоплі з маслом по-французьки та зеленню

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як смачно приготувати молоду картоплю: простий рецепт з маслом по-французьки та зеленню
Pexels/Jess Ho

Саме час готувати молоду картоплю з зеленню і маслом. Спочатку ми картоплю приваримо, а потім будемо її запікати. І додамо вершкове масло так, як це роблять французи.

Поділитися:

Що нам потрібно, аби приготувати пряну молоду картоплю з зеленню і маслом:

  • Молода картопля – 1 кг
  • Масло – 50 г
  • Олія – 50 мл
  • Свіжий чебрець – на смак
  • Сіль – на смак
  • Часник – на смак (за бажанням).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рисилованики – закарпатські деруни: готуємо швидку, смачну та поживну страву (рецепт)

Приготування

  1. Перед тим, як варити картоплю, її слід добре вимити. Чистити не обов'язково. Варити до кінця картоплю не треба – достатньо довести її до стана «аль-денте».
  2. Додайте до води сіль. Достатньо буде 10-15 хвилин варіння. Не лякайтесь, якщо всередині картопля буде тверда: потім будемо допікати з пряним маслом.
  3. Секрет масла французів – поєднувати вершкове масло та олію (оливковою чи рафінованою). Тоді вершкове масло не горить. Додаємо пряної солі, чебрець й часник та відправляємо на маленький вогонь. Важливо: не потрібно, щоб суміш кипіла, достатньо, аби вона просто прогрілася. Цією суміщу поллємо картоплю, коли будемо відправляти її запікатися.
  4. Викладаємо картоплю та придавлюємо її чимось плоским, аби вона мала сплюснуту форму. Поливаємо картоплю суміщу олії та солі та запікаємо. Після запікання посипаємо кропом чи петрушкою. Смачного!

Любите полуницю та зібрали чималий урожай з базарів чи городу? Читайте, що можна приготувати з полуниці:  полуничне масло, полуничний борщ і гаспачо з полуницею (рецепти)

А ось відеорецепт молодої картоплі для натхнення від "Сніданка з 1+1".

Новини по темі