Ця страва стане улюбленою у ваших дітей: як приготувати корндоги в домашніх умовах

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Простий рецепт приготування корндогів в домашніх умовах
Freepik
Поділитися:

Людмила Барбір і Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1 показали, як приготувати в домашніх умовах відому американську страву, яку так полюбляють діти  - корндог. 

Корндоги — це американська страва, в якій сосиска, оповита кукурудзяним тістом і обсмажена до золотистої скоринки. Фішка цієї страви в тому, що вона подається на дерев'яній паличці, що надзвичайно зручно для дітей. Коли вони їдять корндоги з соусом, то менше шансів забруднити одяг.

Ця страва з’явилася в 1920-х роках у США і настільки полюбилася, що її почали готувати по всьому світу. В Америці навіть виділили спеціальний день для святкування — День корндогів, який відзначають у першу суботу березня.

Інгредієнти:

  • Твердий сир - 100 гр
  • Сосиски - 5 шт
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл
  • Цукор - 1 ст.л
  • Пшеничне борошно - 100 г
  • Кукурудзяне борошно - 100 г
  • Розпушувач - 10 г сіль - ½ ч.л
  • Паприка - ½ ч.л
  • Cухий часник - ½ ч.л
  • Cоняшникова олія

Приготування:

  1. Наріжте сосиски на половинки або залиште цілими. Наріжте твердий сир брусочками розміром приблизно з сосиски.
  2. Нанизуйте на шпажки в такій черговості: сосиска – сир – сосиска (можна чергувати як завгодно).
  3. У глибокій мисці змішайте кукурудзяне та пшеничне борошно. Додайте цукор, сіль, розпушувач, часник і паприку (якщо використовуєте). Вбийте яйце і влийте молоко, добре перемішайте до консистенції густої сметани.
  4. Перелийте тісто в високий стакан – так буде зручніше вмочувати шпажки. Дайте тісту постояти 5-10 хвилин, щоб воно стало більш еластичним.
  5. У каструлі або глибокій сковорідці розігрійте олію до 170-180°C.
  6. Кожну шпажку з сосискою вмочуйте в тісто, обережно прокручуючи, щоб рівномірно покрилося.
  7. Одразу ж обережно занурюйте у фритюр і смажте приблизно 2-3 хвилини, поки не утвориться золотава скоринка.
  8. Викладайте на паперові рушники, щоб увібрати зайву олію. Подавайте корндоги теплими разом із кетчупом або іншим улюбленим соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вівсяна крупа чи пластівці: що корисніше і як вибрати якісний продукт

Новини по темі
Всі новини