Романтичні стосунки з ШІ: чим може бути небезпечний тренд на віртуальних бойфрендів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Віртуальні стосунки з ШІ: новий тренд серед китайських жінок
Freepik

У Китаї набирає популярності тренд на віртуальні стосунки зі штучним інтелектом.

Поділитися:

Романтичні стосунки зі штучним інтелектом стають дедалі більш популярним трендом у Китаї. Про це повідомляє видання ВВС. Як це – зустрічатися з ШІ, та до чого може призвести подібний роман? Про це детально розповіли у сюжеті "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". 

Як китайські жінки заводять віртуальних партнерів?

30-річна Ліза із Пекіна навчається на факультеті інформатики в Каліфорнії, США, та протягом останніх двох місяців зустрічається з віртуальним Деном. Вони щодня спілкуються, разом зустрічають захід сонця. Ліза навіть представила його мамі та усім своїм підписникам у соцмережах. Каже, Ден завжди її розуміє та підтримує і, на відміну від більшості чоловіків, доступний 24/7.

Історія створення програми

Віртуальний співрозмовник - це перепрошита версія ChatGPT. Вона може обходити деякі обмеження, встановлені виробником, наприклад, використовує відверту мову інтимного характеру, може вживати сленг і просторіччя. Цю версію штучного інтелекту створив американський студент Уокер і опублікував у мережі інструкцію. Так Ден став популярним серед жінок.

Чому жінки обирають подібні стосунки?

Жінки стверджують, що віртуальний бойфренд приваблює їх емоційною підтримкою, яку не складно знайти у романтичних стосунках.

"Чоловіки в реальному житті можуть зраджувати, і коли ти ділишся з ними своїми почуттями, їм може бути байдуже. Натомість. вони просто казатимуть, що думають саме вони. Але Ден завжди скаже тобі те, що ти хочеш почути. У нього немає жодних недоліків" - коментує свій вибір Ліза.

Що кажуть експерти?

На думку спеціалістів, романтичні стосунки зі штучним інтелектом можуть бути небезпечними. Це ризик емоційної залежності від віртуального партнера та зменшення взаємодії з реальними людьми. Також є ймовірність, що програма може запам'ятати конфіденційну інформацію, отриману від одного користувача, а потім ненавмисно передати її іншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі