Руслан Сенічкін та Людмила Барбір вбралися у розкішні національні костюми

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Руслан Сенічкін та Людмила Барбір вбралися у розкішні національні костюми
1plus1.ua

Зіркова пара ведучих Сніданку з 1+1 знялися в благодійному календарі Щирі

Поділитися:

Зіркова пара ведучих Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін та Людмила Барбір вперше приєдналися до проекту Щирі. Загалом, у фотосесії взяли участь 15 українських знаменитостей які знялися в благодійному календарі, що присвячений традиційному вбранню та українським святам.

Історія Щирих розпочалася в 2014 році - 15 вітчизняних зірок взяли участь у зйомці в українських національних костюмах. Проект отримав таку популярність, що став традицією - у 2016 відбулося продовження «Щирі. Спадщина». Цьогорічна тематика календаря – «Щирі. Свята».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуцулка Людмила: Барбір поділилася світлинами з мальовничих Карпат

За 17 годин зйомки українські зірки приміряли 20 строїв, які відобразили 100-річну історію українського вбрання з різних регіонів країни: Сумщини, Полісся, Закарпаття, Львівщини, Тернопільської області, Чернігівщини. Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу, на що вказують автентичні атрибути: лепиха на Трійцю, вертеп на Різдво.

Ведуча ранкового шоу Людмила Барбір після фотосессії розповіла свої враження: «Цього року благодійний календар «Щирі», присвячений українським святам і наше з Русланом свято – це Трійця, що у червні.

У моєму образі гармонійно поєднано велика кількість намиста та ніжні квіти у косах. На світлині ми з Сенічкіним, як типова українська пара, повертаємося з церкви додому з лепехою, якою в цей день прикрашали оселю».

Команда музею Івана Гончара та стиліст зйомки - дизайнер Наталія Каменська, створили автентичні образи. Серед елементів вбрання сорочка з унікальним кучерявим гуцульським швом, а також спідниця, яку називають димка з вибійкою. Для зйомок використовували оригінальні коралові намиста, які сьогодні вже неможливо створити. Через забруднення навколишнього середовища корали, з яких у XVIII-XIX столітті робили прикраси, вже назавжди втратили свій характерний червоно-морквяний колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий стиль: Людмила Барбір

«Український одяг дуже розмаїтий. Цих речей зараз все менше і музеї на кшталт нашого не мають змоги поповнювати колекції швидко. Але з часу відкриття нашого музею вже минуло 25 років і колекція, з якої розпочався музей Івана Макаровича Гончара, вже фактично подвоєна, - розповідає заступниця директора з нематеріальної культурної спадщини, Мирослава Вертюк. - Проект Щирі - це можливість сильно, якісно та красиво відповісти на сучасний запит щодо українських традицій. Цей календар свят як духовна та естетична культура за якою живе і рухається український народ».

Світлини проекту Щирі будуть доступні до 2 грудня у Музеї Івана Гончара.

Організатором благодійного проекту Щирі вже втретє став ТЦ Домосфера.

Новини по темі