Руслан Сенічкін та Людмила Барбір з'ясували, чи варто готуватися до відключень світла взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи будуть відключати світло взимку 2023-2024: подробиці у "Сніданку з 1+1"

Чи повернуться графіки відключень світла та чи існує загроза блекаутів взимку?

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір поговорили з генеральним директором компанії-провайдера електроенергії та газу YASNO Сергієм Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

За словами експерта, енергосистема відновлена після пошкоджень та літніх ремонтів, проте її роботоздатність не завжди сягає 100%, особливо в період пікових споживань. Втім, цю проблему можна вирішити за допомогою екстреної допомоги та комерційного імпорту електроенергії з інших країн. Водночас важливим фактором взимку стане наявність ракетних обстрілів.

"Відключення світла може відбуватись з двох причин. Наприклад, коли немає електроенергії, яка виробляється. Ми на великих піках споживання, на жаль, є дефіцитною державою, і у нас не вистачає власної електроенергії. Але, на мій погляд, це не така велика проблема, і вона може бути вирішена шляхом експорту електроенергії з Європи. В такому випадку вони (відключення - прим. ред.) можуть бути прогнозовані. Другий тип відключень відбувається, коли пошкоджені мережі, об'єкти енергетичної інфраструктури. І там є два типи відключень. Перший — коли ми знаємо, що пошкоджено, і всі знають орієнтовний час на відновлення. Наприклад, 20 хвилин, година, день-два. Другий — коли трапляється аварія. Тоді тривалість може бути невідома. Ніхто не знає, куди будуть влучання. Маю надію, що не будуть, але всім раджу персонально готуватись до можливих відключень".

Також гість "Сніданку з 1+1" зазначив, що вже є готові графіки відключення світла. По типології вони схожі на варіанти графіків, які були взимку та навесні. 

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі