«Щоденники війни»: у «Сніданку. Онлайн» з’явилась рубрика про історії українців, які опинились в найгарячіших воєнних точках країни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Щоденники війни»: у «Сніданку. Онлайн» з’явилась рубрика про історії українців, які опинились в найгарячіших воєнних точках країни

Улюблене шоу телеглядачів у часи війни продовжує підтримувати українців.

Поділитися:

Щодня у прямому ефірі YouTube-каналу «Сніданок з 1+1» та в ефірі телеканалу ТЕТ виходить проєкт «Сніданок. Онлайн». Улюблене шоу телеглядачів у часи війни продовжує підтримувати українців, разом з оперативними новинами в країні надавати різноманітні поради та консультації профільних спеціалістів, спілкуватись з популярними зірками та звичайними українцями, які роблять усе для нашої перемоги та підтримки морального стану співвітчизників.

Сьогодні традиційно працювали Єгор Гордєєв та Людмила Барбір, до них доєднався Костянтин Грубич. «Сніданок.Онлайн» запровадив нову рубрику «Щоденники війни». У ній розповідають історії українців в умовах війни, вони волею обставин опинились в найгарячіших воєнних точках нашої країни.

На зв'язок з проєктом вийшла керівниця проєкту ТСН.ua Світлана Панюшкіна, яка два тижні перебувала в окупованому Димері на Київщині. За її словами, вже з першого дня вони були відрізані від електроенергіі, а люди, у яких підв’язане теплопостачання та водяні насоси до електрики – без води та опалення. Окрім того, окупанти дуже жорсткого ставились до місцевих жителів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Вони могли в будь-який час нас розстріляти", — керівниця ТСН.ua розповідає, як вирвалася з Димера (окупований в перший день війни)

Щоб врятуватися, люди залишають свої домівки та просто йдуть пішки повз блок-пости агресора. Наразі Світлана у безпеці, їй вдалось вибратися, вони потрохи повертається до нормального життя і зазначає, що активно хоче працювати та робити все, щоб допомагати людям. 

Також у «Сніданку. Онлайн» обговорили тему навчального процесу, яке сьогодні відновилось в 14 областях України. До ефіру долучилась голова Асоціації директорів шкіл Києва Тетяна Федунова. Вона поділилась інформацією, як зараз можуть навчатися школярі. За її словами, у батьків є вибір, який формат навчання обрати для своєї дитини.

«Діти можуть переведені в своїй рідній школі на дистанційну форму навчання, екстернатну або сімейну форму навчання… Ми сьогодні практично знаємо, де знаходиться кожна дитина і можемо з нею спілкуватися», — зазначила Федунова.

Спеціалістка наголосила: якщо дитина з області, де ведуться активні бойові дії і наразі виїхала до інших областей України, де відновлене навчання, вона може приєднатися до дистанційного навчання до школи за місцем тимчасового проживання.

Окрім того, сьогодні, 14 березня, стартувало «Навчання без меж» – спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналів Суспільного мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet.tv.

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.  Кожен день буде присвячений окремій дисципліні. З 14 до 18 березня (понеділок-пʼятниця) транслюватимуться такі уроки:

14 березня – українська мова;
15 березня – математика;
16 березня – історія України;
17 березня – українська мова;
18 березня – математика.

Більше інформації про освітній проєкт можна отримати тут.  

Нагадаємо, що кожного дня на глядачів «Сніданок. Онлайн» чекають життєві поради від кваліфікованих спеціалістів, які дійсно працюють. Нещодавно у онлайн-ефірах розповідали як зробити свічку з підручних засобів, як допомогти дитині при ГРВІ та коронавірусі в умовах війни та як впоратись зі страхом та тривогою. 

Не пропустіть щодня з 10:00 «Сніданок. Онлайн» у новому форматі на YouTube, а також в ефірі телеканалу ТЕТ.

Новини по темі