Сьогодні Кузьмі було би 54: донька Скрябіна та Святослав Вакарчук поділилися спогадами в ЖВЛ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Тренер «Голосу країни» Святослав Вакарчук та донька Барбара згадали про Кузьму Скрябіна в річницю його народження

17 серпня Кузьмі Скрябіну було би 54. Що залишилося в пам'яті про улюбленця мільйонів?

Поділитися:

2 лютого 2015 року загинув улюблений артист мільйонів українців Кузьма Скрябін. Його позашляховик зіткнувся з молоковозом на трасі, і це зіткнення стало фатальним. "Сніданок з 1+1" згадав про життєвийй шлях Кузьми за допомогою сюжетів від ЖВЛ.

Хоча Андрій Кузьменко (відомий всім як Кузьма) був за освітою стоматологом, проте жодного дня він не присвятив роботі за спеціальністю. Саме музика була його покликанням. Проте до популярності йому довелося довго йти. Після успіху на фестивалі "Червона рута" Кузьма переїхав до Києва, але тут його ніхто не чекав. Було важко: вдень він записував пісні, а вночі таксував, намагався заробити гроші для життя родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболку Кузьми Скрябіна продали на аукціоні за 255 тисяч гривень: гроші підуть на ЗСУ та на закупівлю ліків

Все змінилося, коли Кузьма почав описувати у піснях моменти нашого життя. Він став дуже рідним і зрозумілим багатьом українцям, які щиро полюбили його харизму і творчість. Крім того, Кузьма заявив про себе і як про талановитого шоу-мена. 

Про колегу та друга і про гурт "Скрябін" згадує тренер "Голосу країни-12", фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук:

"Вони були перші, хто показував, що українська музика може бути популярною, її можна слухати, на ній можна заробляти гроші".

Хоча Кузьма стоматологом так і не став, натомість медицину обрала його єдина донька Барбара, яка стала лікарем-дерматологом. Про реакцію батька на її вибір дівчина згадує так:

"Він був шокований, але сказав: "Якщо це твій вибір, я тобі допоможу"

Кузьми не стало, коли Барбара була на 1-му курсі медичного університету. Дівчині знадобився не один рік, щоб оговтатися від смерті тата. Про Кузьму Барбара каже, що він був найкращим татом у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Він був найкращим батьком, який тільки міг бути», – донька Кузьми Барбара (до 7-х роковин смерті видатного артиста)

Нагадуємо, що з 8 серпня на телеканалі ТЕТ відбувається показ інфотейнмент-шоу про життя відомих особистостей «Життя відомих людей». Ведучим оновленого ЖВЛ став Нікіта Добринін, радіоведучий і журналіст. Гості ЖВЛ — українські знаменитості і народні герої: війна відкрила нашим громадянам нові обличчя, які стали популярними завдяки своїй самовідданості та патріотизму. Дивіться ЖВЛ по буднях о 10:00 на телеканалі ТЕТ.

Новини по темі