ТОП-5 вітамінів та мінералів для жіночого організму

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Які продукти здатні забезпечити організм жінки необхідними речовинами.

Поділитися:

З їжею ми отримуємо не тільки калорії та енергію, а й вітаміни та мінерали. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла, які продукти здатні забезпечити жіночий організм необхідними речовинами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг борошна за шкодою для фігури

Щоб забезпечити свій організм корисними речовинами, необхідно харчуватися різноманітно. При необхідності можна приймати деякі вітаміни у пігулках, але не потрібно призначати їх собі самостійно. Кваліфіковано це може зробити лише лікар. 

ВІТАМІН В9

Цей вітамін надзвичайно важливий під час планування вагітності. Саме він відповідає за нормальне створення нервової системи плоду та за народження дитини без дефектів розвитку. Він міститься у зелених листкових овочах, печінці, яєчних жовтках, м’ясі, рибі та крупах. 

КАЛЬЦІЙ 

В нього дуже багато функцій, але головна - забезпечення міцності кісток. При нестачі кальцію наші кістки стають ламкими та пористими. Джерела кальцію - це молочна продукція, горіхи, креветки та білокачана капуста. 

ВІТАМІН Е

Його ще називають вітаміном краси. Вітамін Е покращує стан шкіри та волосся, уповільнює процеси старіння. Джерелом його є рослинна олія, гречка, паростки пшениці та зелень. 

ВІТАМІН С

Вітамін С - чудовий антиоксидант, must-have для підвищення імунітету, а також цей вітамін уповільнює процеси старіння. Він міститься у перці, ківі, цитрусових, броколі, шипшині та чорній смородині. 

ЗАЛІЗО 

Залізо - важливий компонент гемоглобіну крові. Він міститься у червоному м’ясі, печінці, гречці та яблуках. При нестачі заліза може розвиватися анемія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за два тижні без шкоди для здоров'я

 

Новини по темі