У 18 років він став багатодітним "батьком" для сестер та братів: від обстрілу росіян мама померла у нього на руках («Щоденники війни»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У 18 років став багатодітним батьком: через війну В’ячеслав втратив маму та оформив опіку над 4-ма своїми братами і сестрами («Щоденники війни»)

Від ворожого обстрілу мама померла у нього на руках: як В’ячеслав став сиротою і одночасно багатодітним батьком у 18 років.

Поділитися:

Війна застала багатодітну родину із селища Верхньоторецьке на Донеччині вдома. Мама самостійно виховувала 5 дітей, але у березні померла в результаті російського обстрілу. Старший син, 18-річний В'ячеслав, не побоявся відповідальності і оформив на себе опікунство над 4-ма молодшими братами і сестрами. Драматична історія В'ячеслава Ялова у "Щоденниках війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вижила після вибуху на вокзалі у Краматорську: історія 19-річної Насті Шестопал, яка втратила ногу, але не силу духу («Щоденники війни»)

15 березня мама померла на руках у В'ячеслава від поранень в результаті російського обстрілу. Цей день назавжди змінив його життя: В одну мить хлопець залишився сиротою, а також став у 18 років фактично багатодітним батьком, адже вся відповідальність за молодших братів і сестер лягла тепер на його плечі. Та В'ячеслав з гідністю прийняв цей виклик долі: вивіз родину у безпечне місце, до Дрогобича, а потім майже одразу оформив опікунство над дітьми. На жаль, їхнього будинку у Верхньоторецькому вже немає, його повністю знищив російський снаряд. Тож родина Ялових поки мешкає у гуртожитку в Дрогобичі. Мама В'ячеслава була сиротою, про батька родина не згадує, тож у них зовсім не залишилося рідних. Хлопець каже:

"Ми один за одного".

Сам В'ячеслав закінчив школу і збирається вступати до університету, а також наразі опікується молодшими братами і сестрами, які восени підуть у 2, 5, 6 та 10 клас. Родині допомагає держава та небайдужі люди. До того ж, В'ячеслав мав різні підробітки з 12-річного віку, він намагався накопичувати, тож зараз потроху витрачає свої заощадження. Крім того, в думках у нього допомагати й іншим людям, бо так вчила робити мама. Тож хлопець думає про створення власного благодійного фонду для допомоги людям, постраждалим від війни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чоловік сказав, що ніжок не має. Просто тисяча окремих шматочків», — про непоправну втрату у 2-річного Андрійка розповіла родина з Коростеня у «Щоденниках війни»

Коли мова зайшла за маму, В'ячеслав не зміг стримати сліз. А коли опанував себе, розповів про найріднішу людину, яку у нього забрала війна:

"Мама в мене була дуже яскрава, привчала нас до чистоти, дуже смачно готувала. Ми завжди допомагали іншим. Нам дуже її не вистачає".

Щоденники війни

Але В'ячеслав не втрачає оптимізму і вірить у нашу перемогу над російським ворогом і у світле майбутнє для України. Хлопець говорить:

"Я хочу, щоб ми завжди були єдині, сильні і незалежні. Слава Україні!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжувала під обстрілами у Ворзелі, поки чоловік із сином ховались у підвалі в Бучі: історія родини Руденко з Київщини

Більше про історію В’чеслава Ялова, у якого війна забрала маму та дім, а також зробила багатодітним батьком, дивіться у відео:

Новини по темі