У "Сніданку з 1+1" на ТЕТ голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про готовність міста до опалювального сезону та кількість зруйнованих об’єктів в регіоні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Віталій Кім розповів про готовність Миколаївської області до опалювального сезону

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про ситуацію в регіоні.

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалу ТЕТ у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні та долучати спеціалістів різних галузей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Всі чекають просування ЗСУ на Південь, переможного бою на Сході і нашої перемоги!» – у «Сніданку з 1+1» Віталій Кім розповів про настрої в Миколаївській області

Ексклюзивно до «Сніданку з 1+1» на ТЕТ по відеозв’язку долучився очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, який розповів про ситуацію в регіоні та готовність до опалювального сезону. За словами Кіма, минула ніч для Миколаївщини була більш-менш тихою, обійшлось без жертв.

«Якщо говорити про атаку дронів, то вони залітають через Миколаївську та Одеську області. Їх метою, можливо, були об’єкти у центральних та західних областях, а також і наша область. Проте було збито багато, наразі це 19 дронів, три з них — на Миколаївщині», — зазначив Віталій Кім.

Миколаївщина потерпає від ворожих обстрілів з першого дня повномасштабного вторгнення. Влада веде активний підрахунок усіх руйнацій та коштів, які потрібні будуть на відновлення, проте, як говорить очільник Миколаївської ОВА, це дуже приблизні цифри, тому вони не висвітлюються. Станом на сьогодні, у регіоні близько 12 тисяч зруйнованих та пошкоджених об’єктів.

Миколаїв досі залишається без питної води. Водогін, підірваний окупантами ще навесні, не змогли відремонтувати, оскільки він знаходиться у зоні бойових дій. Наразі до квартир подають тільки технічну воду, питну — місцеві жителі отримують завдяки розвозці. Щодо того, коли можливе відновлення водопостачання в квартирах та як місто готове до опалювального сезону, Кім відповів наступне:

«Відновлення централізованого водопостачання можливе після звільнення, принаймні, правої частини Херсонщини, правої частини від Дніпра. Миколаїв повністю готовий до опалювального сезону. Ми чекаємо на рішення уряду, коли його починати, по закону ми маємо вмикатись після трьох днів поспіль середньодобової температури +8 чи менше, у регіоні ще досить тепло. Але розглядається старт опалювального сезону раніше задля економії електроенергії».

Віталій Кім у "Сніданку з 1+1"

За інформацією очільника Миколаївської ОВА, наразі у обласному центрі проживає близько 220-250 тисяч громадян. Проте багато людей живуть та ночують у передмісті, а їздять на роботу у сам Миколаїв.

Також ведучі «Сніданку з 1+1» на ТЕТ Руслан Сенічкін та Людмила Барбір пригадали розмову із заступником міського голови міста Ашдод – прифронтового міста у Ізраїлі, який поділився інфраструктурними лайфхаками, як адаптувати місто в умовах війни. Одним з них була пропозиція для забудовників перебудувати старі багатоповерхівки, додавши верхні поверхи для того, аби створити внизу укриття. Віталій Кім наголосив, що подібний сценарій для України складний у реалізації та пояснив чому.

«Ізраїль та Україна — це трохи різні війни...Я сам, як колишній забудовник можу сказати, що це нецікаво, у нас нічого не продається, бізнес стоїть, військова загроза дуже висока. Тобто, що б ми зараз не запропонували бізнесу, це буде працювати після нашої перемоги. Зараз бізнес працює лише по важливим критичним напрямкам, щоб люди могли жити», — підкреслив Кім.

Нагадуємо, щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з 07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайнтелебачення Київстар ТБ.

Новини по темі