У "Сніданку з 1+1" розповіли, як захистити свій імунітет взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як захистити імунітет від вірусів: поради лікаря
Freepik

Як захистити імунітет взимку: лайфхаки для здоров'я.

Поділитися:

Від низької вологості восени та взимку слизова у носі пересушується і захисний бар'єр погіршується. В першу чергу це відбувається через те, що холодне повітря послаблює імунну відповідь нашого носу, який має відфільтровувати шкідливі бактерії. Тож, як навіть у дощову чи сніжну погоду тримати ніс в теплі і цим самим захистити свій імунітет? Про це розповіли в "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці спалах захворюваності на гепатит А: що необхідно знати (симптоми, профілактика, лікування)

Лікарка Анастасія Щелевицька пояснює: 

"Все, що потрапляє до нас в організм, фактично проходить крізь наші слизові оболонки. Вони є першим бар'єром, тому важливо, щоб вони себе почували добре. Чим нижче опускається вологість, тим більша кількість різноманітних вірусів і бактерій в навколишньому середовищу потрапляє в організм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон грипу та ГРВІ: джерела зараження, симптоми хвороби та профілактика

Як захистити імунітет взимку

Лікарка радить в першу чергу подбати про достатню вологість у себе вдома та кілька разів на день провітрювати приміщення, у якому ви перебуваєте.

"Оптимальна вологість має бути не менше ніж 60%. Тому я би дуже радила придбати гігрометр, щоб слідкувати за показниками", — каже Анастасія.

Також медикиня називає захистом від вірусів вітамін D і радить не нехтувати сезонною вакцинацією.

Дивіться "Сніданок з 1+1" по будням з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі