Людмила Барбір про гендерну рівність: «Сім’я може бути щасливою і без жертв»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Людмила Барбір та Марічка Падалко закликають жінок боротися за рівність гендерних прав
1plus1.ua

Ведучі «1+1» долучилися до соціального проекту на підтримку рівності прав жінок і чоловіків.

Поділитися:

Марічка Падалко та Людмила Барбір приєдналися до ідейної ініціативи «Жіночі обличчя лідерства» в проекті «Жінки – це 50% успіху України». Наразі в українському суспільстві важливо підтримувати рівновагу лідерського представництва жінок поруч із чоловіками на всіх ключових позиціях. Жінки мають працювати і розвивати свій потенціал у всіх сферах життя заради створення європейського суспільства, і це економічно вигідно для будь-якої країни.

Телеведучі поділилися своїми поглядами на стан гендерної рівності в Україні та прокоментували прогрес у досягненні рівних прав для жінок.

«В Україні пропагувати жіноче лідерство треба дуже обережно. Мені не хочеться, щоб боротьба за права жінки перетворилася на якусь розвагу. Це має бути глибоко і свідомо, а не ставати мапет-шоу у вигляді акції», – зазначила Марічка Падалко.

Обидві ведучі звернули увагу й на те, що саме жінки мають вплив на розвиток гендерної рівності та можуть виховувати рівне ставлення до жінок передусім у своїх родинах без патріархальних стереотипів про кухню тощо.

«Проблема гендерної нерівності починається з сім’ї, з розподілу домашніх обов’язків, наприклад. На жаль, дуже часто жінки забувають про себе, викреслюючи себе з цього життя. Та я впевнена, що сім’я може бути щасливою і без жертв», –  зауважила Людмила Барбір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полюбити та прийняти себе: 7 дієвих порад від психологів

Телеведуча також додала, що треба жінкам треба пам’ятати про свої мрії, розвиватися, йти вперед і не забувати про себе.

«Чоловіки не потрапляють до нас із космосу. Їх виховує українська жінка – українська мати. Щоб досягти в майбутньому гендерної рівності з дорослими чоловіками, жінки мають і своїм дітям прищеплювати ідею гендерної рівності», - підсумувала Марічка Падалко.

Повні версії інтерв’ю можна подивитися на сайті проекту «Жіночі обличчя лідерства».

Організатором проекту є Національний демократичний інститут – неприбуткова неурядова організація, не пов’язана з жодною політичною силою. Мета НДІ – сприяння зміцненню демократичних інституцій у всьому світі завдяки більш активній участі громадян.

Новини по темі