Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Читайте, яким має бути справжній шоколад.

Поділитися:

У першому випуску нового сезону «Життя без обману» на каналі «1+1» Олексій ДушкаОлексій Душка показав зворушливі фото хрещення доньки розказав глядачам, як правильно вибирати шоколад та цукерки.

1.      Справжній шоколад на відміну від підробки має танути у руках. Якщо ні, то це означає, що виробники додали дешеву пальмову олію, яка плавиться тільки за температурі від 40 градусів.

2.      Потрібно уважно читати етикетку. Якщо там написано, шоколадний десерт або кондитерська плитка, то це підробка. Обирайте продукт, де чітко вказано «шоколад».

3.      У складі справжнього шоколаду має бути лише какао-терте, какао-масло та цукор. Всі інші компоненти виробники додають для здешевлення продукту. Потрібно бути уважними, адже надпис "80% какао" не гарантує якість, така плитка може бути зроблена із "шоколадного сміття" (какао-порошку).

4.      Шоколадна плитка має дзвінко хрумтіти при розломі, мати глянцевий блиск, рівний розлом та приємний післясмак. А також вона не має бути надто товстою, адже чим тонший шоколад, тим він якісніший.

5.      Варто звернути увагу на те, як цукерки запаковані, адже на них можуть потрапити мікроби. Олексій Душка разом із героями програми провів експеримент, завдяки якому довів, що від мікробів захищає лише термосклеєна упаковка та упаковка в затяжку.

6.      Також Олексій Душка застерігає, що треба остерігатися цукерок, у складі яких є гідрогенізована олія чи жир, бо вони здатні перетворюватися на небезпечні транс-жири. Саме води призводять до підвищення ризику серцево-судинних захворювань. Згідно з міжнародними нормами, їхній вміст у продукті не має перевищувати 1%. Команда проекту провела експертизу в лабораторії та перевірила продукцію п’ятьох торгових марок. Хто з них дотримується норм, можна дізнатися в новому випуску програми «Життя без обману» та на сторінці проекту у Facebook.

Нагадаємо, що з 5 вересня щовівторка о 22.00 в ефірі телеканалу «1+1» виходить програма «Життя без обману», де Олексій Душка розказує, як обирати продукти європейської якості за українською ціною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Душка розповів, що подарував дружині після народження доньки і чим не пригощав би свою дитину