В Україні штрафуватимуть за відмову прийняти оплату карткою: які штрафи передбачено та які є виключення

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В Україні штрафуватимуть за відмову прийняти оплату банківською карткою
Pixabay/kreatikar

Підприємців штрафуватимуть за відмову прийому платежів через банківську картку.

Поділитися:

В Україні штрафуватимуть підприємців, якщо вони відмовлять покупцеві оплатити товар банківською карткою. Тоді клієнт може подати скаргу за порушення прав споживачів до місцевих органів Держпродспоживслужби. Величина штрафів дорівнюватиме десятикратній вартості товару.

У відомстві запевнили: у кожному закладі, де торгують та надають послуги за гроші, має бути касовий апарат або можливість використовувати QR-код. Вийняток становитимуть населені пункти із населенням, меншим за 25 тисяч громадян. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ковідна тисяча": на що українці вже витратили та продовжують витрачати гроші за вакцинацію

Напередодні повідомлялось, що штрафи для ФОПів без касових апаратів планують відтермінувати на місяць, щоб українці встигли перейти на нові умови. Однак, голосування щодо відстрочення касових апаратів було провалене. Це означає, що відстрочки за рішенням запровадження РРО (реєстратора розрахункових операцій) для всіх ФОП України не буде.

З 1 січня 2022 року платники єдиного податку 2 та 4 групи мають здійснювати операції купівля/продаж через касові апарати.  За недотримання норми передбачено штраф за першу операцію 100% від суми чека, за другу й наступні операції з порушенням штраф становить 150% від суми чека. 

Які ціни на житло будуть у 2022 році, дивіться прогноз у сюжеті:

 

Новини по темі