Відпочинок у Хорватії: перлина Адріатики Дубровник, Велика хорватська стіна, острів Млєт та місто Оребич

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Адріатика – чудове місце для літньої відпустки. Мандрівники радять в цій країні не зупинятися на одному місці, а подорожувати. Адже вона така різноманітна і неповторна!

Поділитися:

Узбережжя Адріатичного моря відвідала Наталка Щука з рубрикою «Мій путівник» у «Сніданку з 1+1». Вона розповідає: Хорватія – чудове місце для літнього відпочинку. Тут є все: і середньовічна архітектура, і кришталево чиста вода, і чудові пляжі та бухти, і смачна їжа. Тож розповідаємо про головні туристичні принади Хорватії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати у відпустку: мальовничий острів Млєт у Хорватії зачарує бухтами, пляжами і монастирем ХІІ століття

Дубровник

Місто Дубровник називають перлиною Адріатики. Це головний курорт Хорватії та найкрасивіше місто у світі епохи Відродження за версією ЮНЕСКО. Саме тут знімали культовий серіал «Гра престолів». Дубровник відвідував письменник Бернард Шоу і назвав це місце «раєм на Землі».

ДубровникФОТО: wikipedia.org/Laszlo Szalai

Стара частина міста розташована прямо посеред середньовічної фортеці за неприступними стінами. Взагалі в усьому місті все витримано в одному стилі, навіть вивіски на магазинах зроблені у вигляді старовинних ліхтарів. По-справжньому красою Дубровника можна насолодитися згори: червоно-оранжеві черепичні дахи – це візитівка цього міста. Також ввечері на заході сонця можна піднятися на найвищу точку міста на канатній дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотосесія в купальнику: вчимося стильно позувати на прикладі зіркових фото

З Києва дістатися до Дубровника можна літаком усього за 2 години.

Велика хорватська стіна та місто Стон

Усього година на авто від Дубровника – і можна потрапити у місто Стон. Саме тут розташована Велика хорватська стіна, яку побудували у ХIV ст., щоб захистити місто від нападників. У місті Стон вже понад 4 тисячі років виготовляють сіль, яку раніше цінували так само, як золото.

СтонФОТО: wikipedia.org/Laszlo Szalai

У Стоні неподалік від берега є безліч плавучих ферм, де вирощують устриці та мідії. Тут солона вода змішується з прісною холодною водою, яка спускається з гір. Молюски такі природні умови обожнюють, тож вони тут найвищої якості.

Острів Млєт

Ще одна чудова локація у Хорватії – острів Млєт. Його вважають найкрасивішим на південному узбережжі Хорватії. Він славиться ідеальними бухтами та пляжами, а також унікальним природним феноменом – всередині острова є ще один невеликий за площею острів, на якому розташований монастир ХІІ століття.

МлєтФОТО: wikipedia.org/Neoneo 13

Оребич

Завершити поїздку Хорватією Наталка Щука радить у місті Оребич. Його пляжі славляться надзвичайно прозорою та чистою водою. Тут є безліч водних розваг для туристів, найпопулярніша з яких – віндсерфінг.

ОребичФОТО: wikipedia.org/Neoneo 13

Узбережжя Адріатичного моря – фантастичне місце для різноманітного літнього відпочинку. Тут сподобається як любителям чистих пляжів і неймовірних краєвидів, так і прихильникам старовинної архітектури. Тож вперед за емоціями, поки літо ще не закінчилося.

Новини по темі