Вітамін Е уповільнює процес старіння: Поради дієтолога
Дієтолог розповіла про корисні властивості вітаміну краси та молодості.
Навесні наш організм страждає на гіповітаміноз. Щоб усі органи та системи працювали правильно, слід щодня вживати вітаміни.
Експерт програми Сніданок з 1+1 Галина Незговорова розповіла про властивості вітаміну Е та підказала, в яких продуктах його шукати.
Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільшеВітамін Е є універсальним у косметології, адже він попереджає процес старіння.
КОРИСТЬ ВІТАМІНУ Е:
1. Захищає від пошкоджень біологічні мембрани всіх органів.
2. Забезпечує оптимальне використання вітаміну А.
3. Покращує роботу серця, судин і печінки.
4. Нормалізує репродуктивну функцію у жінок та гормональний фон у чоловіків.
5. Попереджає хворобу Альцгеймера.
Найбільш поширеними причинами дефіциту вітаміну Е є незбалансоване харчування та обмеження жирів у раціоні.
Пам'ятайте, що вітамін Е є жиророзчинним, тобто без додаткових жирів він не засвоїться.
Недостатня кількість вітаміну Е в організмі може призвести до порушення репродуктивної функції та болю в м'язах скелету. Безпечною дозою вітаміну вважається 100мг/добу.
Будьте обережними до синтезу вітамінів Е та С, адже їх комбінація підвищує ризик серцево-судинних хвороб.
ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНУ Е:
1. Рослинного походження: листові овочі, бобові, крупи, рослинні олії.
2. Тваринного походження: молочні продукти, м'ясо, яйця, вершкове масло, риба та морепродукти.
Добова норма вітаміну Е міститься в:
- 1 ч.л. кукурудзяної олії;
- 50г волоських горіхів;
- 250г квасолі;
- 300г вівсяної каші;
- 3 курячих яйцях;
- 300г броколі.
Різноманітний раціон харчування - це запорука нормального розвитку організму та гарного самопочуття. Вживайте вітаміни правильно і будьте здоровими!
Читайте також: У яких продуктах найбільше вітаміну С.