Зі сметанковим кремом: вишневий пиріг за рецептом Валентини Хамайко
Пропонуємо приготувати пиріг з вишнями та сметанковим кремом, який зачарує своїм смаком.
У Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилася власним рецептом цього неймовірно смачного вишневого пирога, розкривши секрети приготування пісочного тіста та ніжного сметанкового крему, який робить десерт по-справжньому особливим.
Як зазначила Хамайко, цей рецепт можна адаптувати під себе – наприклад, експериментувати з начинкою: замінити вишню на сливу, персик або яблуко, додати корицю чи шоколад.
Вишневий пиріг зі сметанковим кремом: рецепт
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 350 г
- Вершкове масло – 150 г
- Розпушувач – 10 г
- Сметана – 150 г
- Вишні – 400 г
- Цукор – 120 г
Для крему:
- Сметана – 150 г (чим жирніше, тим смачніше)
- Крем-сир – 150 г
- Цукрова пудра – 100 г
Приготування
Тісто. Змішайте борошно, розпушувач і масло до крихтоподібної консистенції, додайте сметану. Замісіть м’яке та еластичне пісочне тісто. Загорніть у плівку та охолодіть у холодильнику 30 хвилин.
Вишні. Заморожені вишні попередньо трохи розморозьте та змішайте з цукром. Вони вже готові до використання, сік при розморожуванні можна злити, щоб тісто не стало занадто вологим.
Формування пирога. Розкачайте тісто товщиною максимум 3 мм, наріжте смужки шириною близько 6 см. Викладайте вишні на смужки та закручуйте їх у вигляді «равлика». Викладіть у змащену олією форму швом вниз.
Випікання. Розігрійте духовку до 180°С. Випікайте пиріг 25–30 хвилин до золотистої скоринки.
Сметанковий крем. Змішайте сметану з крем-сиром і цукровою пудрою до однорідності. Можна додати трохи ванільного цукру або натертої цедри лимона для аромату.
Подача. Залийте кремом ще теплий пиріг. Навіть одразу після випікання він буде неймовірно смачним: хрумке тісто, соковита вишня та ніжний крем. Для більшого ефекту залиште пиріг на 1–2 години, щоб крем просочився, і насолоджуйтеся магією текстур та смаку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
