Зі сметанковим кремом: вишневий пиріг за рецептом Валентини Хамайко

Вишневий пиріг зі сметанковим кремом: рецепт від Валентини Хамайко
Getty Images
Сніданок з 1+1
Поділитися:

Пропонуємо приготувати пиріг з вишнями та сметанковим кремом, який зачарує своїм смаком.

У Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилася власним рецептом цього неймовірно смачного вишневого пирога, розкривши секрети приготування пісочного тіста та ніжного сметанкового крему, який робить десерт по-справжньому особливим.

Як зазначила Хамайко, цей рецепт можна адаптувати під себе – наприклад, експериментувати з начинкою: замінити вишню на сливу, персик або яблуко, додати корицю чи шоколад.

Вишневий пиріг зі сметанковим кремом: рецепт

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 350 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сметана – 150 г
  • Вишні – 400 г
  • Цукор – 120 г

Для крему:

  • Сметана – 150 г (чим жирніше, тим смачніше)
  • Крем-сир – 150 г
  • Цукрова пудра – 100 г
Читайте також:

Приготування

Тісто. Змішайте борошно, розпушувач і масло до крихтоподібної консистенції, додайте сметану. Замісіть м’яке та еластичне пісочне тісто. Загорніть у плівку та охолодіть у холодильнику 30 хвилин.

Вишні. Заморожені вишні попередньо трохи розморозьте та змішайте з цукром. Вони вже готові до використання, сік при розморожуванні можна злити, щоб тісто не стало занадто вологим.

Формування пирога. Розкачайте тісто товщиною максимум 3 мм, наріжте смужки шириною близько 6 см. Викладайте вишні на смужки та закручуйте їх у вигляді «равлика». Викладіть у змащену олією форму швом вниз.

Вишневий пиріг
Сніданок з 1+1

Випікання. Розігрійте духовку до 180°С. Випікайте пиріг 25–30 хвилин до золотистої скоринки.

Сметанковий крем. Змішайте сметану з крем-сиром і цукровою пудрою до однорідності. Можна додати трохи ванільного цукру або натертої цедри лимона для аромату.

Подача. Залийте кремом ще теплий пиріг. Навіть одразу після випікання він буде неймовірно смачним: хрумке тісто, соковита вишня та ніжний крем. Для більшого ефекту залиште пиріг на 1–2 години, щоб крем просочився, і насолоджуйтеся магією текстур та смаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі