Бетонні кімнати в квартирах та мінібомбосховища на вулицях: ТСН дослідили, як Ізраїль дбає про безпеку своїх громадян

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як живе Ізраїль у стані війни та що корисного можна дізнатися про безпеку громадян: сюжет ТСН
flickr.com/Zoya Treiger

Безпека громадян в країні в стані війни: в ТСН дослідили досвід Ізраїлю.

Поділитися:

Як живе Ізраїль в перманентному стані війни та що варто знати про можливі заходи безпеки для громадян? Для України ця тема наразі дуже актуальна, адже ми розуміємо, що з таким сусідом, як росія, нам ніколи не варто розслаблятися, навіть після завершення фази активних бойових дій. Тож ТСН дослідили це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерію Залужному 49: «Сніданок з 1+1» зібрав факти про Головнокомандувача Збройних Сил України

Місцевий мешканець на включенні з Ізраїлю розповідає про те, щ в його країні є активні і пасивні системи захисту від бомбардувань. Активні – це власне системи ПВО. Щодо пасивних чоловік розповідає:

"Перш за все, це стандарти для забудовників, які зводять нові будинки. З 1990 року кожна квартира в Ізраїлі повинна мати кімнату безпеки. Це повністю бетонний стояк, який йде через увесь багатоповерховий будинок, із залізними вікнами, які щільно закриваються. Ці кімнати безпеки показали себе дуже добре: неодноразово було пряме попадання у квартиру, і сім'я, яка перебувала в кімнаті, не отримувала жодних ушкоджень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катя Осадча показала малюка, врятованого з бомбосховища Азовсталі (фото)

Також до пасивних заходів безпеки варто віднести роз'яснювальну роботу серед населення. Мешканець Ізраїлю розповідає:

"Кожен громадянин знає, скільки часу має для того, щоб потрапити в якесь безпечне місце під час ракетного обстрілу".

Щодо цих безпечних місць також є цікава інформація, яка може знадобитися й Україні:

"У прикордонних зонах по вулицях розставлені бетонні споруди, які можуть бути будь-де: поряд з автобусною зупинкою, зі школою, з дитячим садком. Це бетонний мішок з одним входом, мінібомбосховище на вулиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Детальніше про досвід Ізраїлю в організації безпеки громадян у країні, яка знаходиться у перманентному стані війни, дивіться у відео ТСН:

Новини по темі