Замість ЗНО: як буде проходити національний мультипредметний тест та що будуть робити у разі повітряної тривоги (роз’яснення від МОН)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В Україні стартує основна сесія національного мультипредметного тесту: що буде у разі повітряної тривоги (роз’яснення від МОН)
freepik.com

Сьогодні стартує основна сесія національного мультипредметного тесту. Що потрібно знати абітурієнтам та їх батькам?

Поділитися:

Сьогодні, 18 липня, стартує основна сесія національного мультипредметного тесту, який в Україні будуть проходити випускники шкіл, що прагнуть вступити на навчання до українських вишів. Саме на НМТ замінили ЗНО, оскільки його проведення у звичному режимі просто неможливе в умовах війни. З подробицями організації НМТ розбиралися у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде організовано навчання в школах з вересня та що повинно бути зроблене для безпеки дітей (коментує освітній омбудсмен)

НМТ абітурієнти будуть проходити у різні дні, основна сесія триває до 10 серпня включно. Про те, коли і куди варто з'явиитися, абітурієнт дізнається з персонального запрошення. Спеціально для проведення тестування було створено тимчасові центри тестування, адреси з яких з метою безпеки не розголошуються.

Детальніше про НМТ

Тестування діти будуть проходити на комп'ютері. Детальніше про тест:

НМТ

Із собою на проходження тесту треба мати:

►паспорт або інший докмуент, який посвідчує особу;

►запрошення-перепустку (можна його мати в телефоні, не обов'язково роздруковувати).

Українські випускники шкіл за кордоном теж можуть пройти НМТ, для цього у ряді міст було створено тести тестування. Про те, коли і куди з'явитися, вони так само дізнаються із запрошення. Проте варто розуміти: тестування починається за київським часом, це треба врахувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні чи у вересні: коли учні в Україні підуть до школи та в якому режимі будуть навчатися (Прем’єр-міністр Денис Шмигаль)

Як буде проходити НМТ, якщо звучить повітряна тривога?

У Міносвіти дали таке роз'яснення: якщо звучить повітряна тривога, обов'язково всі проходять в укриття і перебувають в ньому до її завершення. Якщо тривога буде нетривала, можна буде повернутися до проходження тесту по її завершенню. Якщо ж тривога буде тривалою і завершити тест не буде змоги, його можна буде скласти повторно: на додатковій чи спеціальній сесії.

Сесії НМТ

Детальніше про особливості проведення національного мультипредметного тесту, а також про те, як швидко дізнатися свої результати, дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі