Знижки до Нового року в супермаркетах: як розпізнати обман

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як не вестись у магазинах на псевдо-знижки до Нового року?

Поділитися:

Залишилося 3 дні до Нового року, а за цей час треба придбати продукти до святкового столу. Традиційно саме в цей час супермаркети просто переповнені не лише покупцями, а й акційним товаром. Але люди у святковому ажіотажі часто втрачають пильність: чи справжні новорічні знижки та чи не хочуть нам підсунути під виглядом акції зіпсований товар? Христина Биковець вирушила в рейд супермаркетами й разом з експертом з якості продуктів Максимом Несміяновим для "Сніданку з 1+1" з'ясувала, як не обманюватися в магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меню на Новий рік 2022: рецепти новорічних салатів

► Не ведіться на жовті наліпки ціни. Зазвичай вони білі, але під Новий рік супермаркети спеціально залишають їх жовтими, аби люди звертали увагу та думали, що це акційний товар.

► Звертайте увагу на те, що акційна ціна може бути виставлена на полицях навіть після закінчення знижки: на табло повинно бути вказано, коли акція завершується. Це можна не помітити, а на касі вас розрахують за старою ціною.

► Якщо надпису коли закінчується акція нема, є дуже простий спосіб перевірити, скільки насправді коштує товар. Експерт з якості продуктів розповів, що для цього треба ввести цифри, що розташовані під штрих-кодом в пошук — гугл видасть ціну на цей продукт у різних магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки

► Зазвичай на продукті вказують саме дату пакування, але дата виготовлення може бути набагато старшою. Для того, аби дізнатися, коли саме продукт був виготовлений, попросіть декларацію або забірний лист. Особливо ця проблема стосується розфасованих продуктів, наприклад, м'яса. Тож краще перед Новим роком розфасовану продукцію не купляти. 

► Звертайте увагу також на те, як зберігаються продукти: наприклад, ковбаса та ікра має зберігатися у холодильнику.

Рецепт святкових бургерів:

Новини по темі