Як обрати якісну червону ікру до новорічного столу та у чому її користь (розповіли експерти)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У чому користь ікри та як обрати якісний продукт?

Поділитися:

До Нового Року зовсім небагато! Тому саме час поспішити із закупівлями для нашого новорічного столу. Який Новий рік без червоної ікри? Але як вибрати якісну та головне не зустріти фальшивку? Розібралася для шоу "Сніданок із 1+1" Христина Биковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний глінтвейн: як приготувати класичний та безалкогольний святковий напій вдома

Ікра є дуже корисною для нашого здоров'я. Як розповіла нутриціолог Оксана Соколова, коли надворі стає зимно, організму особливо потрібен білок:

Нам потрібна більш поживна їжа: м’ясо, риба та яйця. Саме білок формує антитіла для боротьби з інфекцією. Червона ікра складається більш ніж на 30% з білка. Такий продукт є поживним, легко засвоюється та зміцнює імунітет.

Червона ікра багата не тільки на білок, а й на вітаміни та є унікальним джерелом корисних жирів:

Вона взагалі містить цілий ряд ненасичених жирних кислот: Омега 3, 6, 9, вітаміни А, D, E, C і вітаміни групи B та мінерали: кальцій, натрій, цинк, залізо, сірка та фосфор. Йоду в маленькій баночці ікри взагалі дві добових норми. Ідеальна кількість на добу – 30 г: це одна столова ложка, або ж дві канапки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки

Валентин Безрукий, експерт з якості продуктів, стверджує:

Найважливіша відмінність справжньої ікри від фальшивки — це рибний запах. Також, якщо придивитися, ми побачимо невеликі темні ядерця, темні вкраплення всередині. У фальсифікованої ікри таких ядерців не буває.

Також обов'язково варто читати склад ікри, що вказаний на банці. Валентин зазначив:

На банці має бути вказаний увесь склад, що містить усі додані інгредієнти: сама ікра, оливкова олія, сіль та два консерванти. 

Скільки ікри у банці теж має бути вказано — мінімум 95%, а у якісній превіальній може бути взагалі 99%. Тоді ви будете впевнені, що гроші віддали саме за ікру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки

Виробник повинен написати, з якої риби взята ікра. Це може бути кета (в неї крупні ікринки), горбуша (середні) чи форель. Також у маркуванні шукайте сорт ікри: перший чи другий. Вищого не існує. Якщо побачили такий надпис, знайте: це безграмотність тих, хто вигадав етикетку, або вас намагаються ввести в оману. Тому будьте уважними та обирайте ікру відомих виробників, якість якої перевірена вашим власним досвідом споживання!

На скільки здорожчали соціальні продукти? Дивіться:

Новини по темі