Як їсти спаржу: 3 страви для скептиків
Дізнайтесь, чим корисна спаржа, та як правильно її готувати.
Сезон спаржі або аспарагуса в розпалі, і на вітчизняних ринках цього зеленого продукту стає дедалі більше. Якщо раніше спаржу здебільшого завозили з-за кордону, то тепер її вирощують і в Україні. Чому спаржа така корисна, та які смачні страви можна з неї приготувати - читайте далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ховається цукор, і як знизити його вживання
За допомогою спаржі можна контролювати рівень цукру. Вона рекомендується у меню для діабетиків. Спаржа також добре регулює перистальтику кишечника, - стверджує дієтолог.
Цікаво, що цей дивовижний овоч вважали священним у Стародавньому Єгипті та символом кохання в Греції. Існує три види спаржі - біла, зелена та фіолетова. Соковиті пагони рослини є джерелом клітковини, великої кількості біологічно активних речовин, вітамінів, мінералів та амінокислот.
Спаржа легко засвоюється, а завдяки низькій калорійності входить до складу дієтичних програм для схуднення. Тож, пропонуємо до вашої уваги рецепти зі спаржею, які смакуватимуть усій родині.
СПАРЖА ТА ГРИЛІ
Інгредієнти:
спаржа
помідори черрі
ківі
лимон
бальзамічний оцет
рукола
розмарин
Приготування:
1. Очистити спаржу і залити гарячою водою. Після цього опустити в дуже холодну.
2. Додати інші овочі та фрукти. Поставити на 200 градусів у піч і почекати 7-10 хв.
3. Перед подачею полити страву бальзамічним оцтом. Додати руколу та розмарин.
СПАРЖА ІЗ ЗАПЕЧЕНИМ ЛОСОСЕМ
Інгредієнти:
Стейк лосося
Сіль
Перець мелений
Базиліз
Спаржа
Приготування:
1. Нарізати рибу на стейки. Помастити кожен шматок сіллю та перцем. Залишити в холодильнику на 20-30 хв. Після цього додати базилік.
2. Очистити спаржу і залити гарячою водою. Після цього опустити в дуже холодну.
3. Обгорнути шматочки риби та спаржі у фольгу. Заповнити деко для випікання водою на чверть.
3. Запікати страву при температурі 180 градусів протягом 25 хв. Для появи золотавої скоринки розгорнути фольгу і випікати ще 10 хв.
СУП ЗІ СПАРЖЕЮ
Інгредієнти:
Біла паржа 30 шт.
Молоко 750 мл
Вершкове масло 50 г
Пшеничне борошно 3 ст. л.
Яєчний жовток 3 шт.
Петрушка
Сіль за смаком
Приготування:
1. Помийте і почистіть спаржу. Варіть її протягом 20 хв. Зберіть воду. Відріжте верхівки спаржі і залишіть їх. Стебла збийте в блендері разом з водою. Готове пюре перекладіть в окрему посудину.
2. Залишену воду змішайте з молоком та розтопленим маслом. Додайте борошно і готуйте, легко помішуючи.
3. Додайте ще молока, пюре зі спаржі та посоліть. Продовжуйте варити, поки суп буде достатньо густим.
4. Обережно збийте жовтки і додайте в суп. Прикрасьте страву петрушкою та кінчиками спаржі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні соуси, які не шкодять фігурі