Як їсти спаржу: 3 страви для скептиків

Дізнайтесь, чим корисна спаржа, та як правильно її готувати.

Поділитися:

Сезон спаржі або аспарагуса в розпалі, і на вітчизняних ринках цього зеленого продукту стає дедалі більше. Якщо раніше спаржу здебільшого завозили з-за кордону, то тепер її вирощують і в Україні. Чому спаржа така корисна, та які смачні страви можна з неї приготувати - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ховається цукор, і як знизити його вживання

За допомогою спаржі можна контролювати рівень цукру. Вона рекомендується у меню для діабетиків. Спаржа також добре регулює перистальтику кишечника, - стверджує дієтолог. 

Цікаво, що цей дивовижний овоч вважали священним у Стародавньому Єгипті та символом кохання в Греції. Існує три види спаржі - біла, зелена та фіолетова. Соковиті пагони рослини є джерелом клітковини, великої кількості біологічно активних речовин, вітамінів, мінералів та амінокислот. 

Спаржа легко засвоюється, а завдяки низькій калорійності входить до складу дієтичних програм для схуднення. Тож, пропонуємо до вашої уваги рецепти зі спаржею, які смакуватимуть усій родині. 

СПАРЖА ТА ГРИЛІ 

Інгредієнти

спаржа

помідори черрі

ківі

лимон

бальзамічний оцет 

рукола

розмарин

Приготування:

1. Очистити спаржу і залити гарячою водою. Після цього опустити в дуже холодну. 

2. Додати інші овочі та фрукти. Поставити на 200 градусів у піч і почекати 7-10 хв.

3. Перед подачею полити страву бальзамічним оцтом. Додати руколу та розмарин. 

СПАРЖА ІЗ ЗАПЕЧЕНИМ ЛОСОСЕМ 

Інгредієнти

Стейк лосося

Сіль 

Перець мелений 

Базиліз

Спаржа

Приготування

1. Нарізати рибу на стейки. Помастити кожен шматок сіллю та перцем. Залишити в холодильнику на 20-30 хв. Після цього додати базилік.

2. Очистити спаржу і залити гарячою водою. Після цього опустити в дуже холодну.

3. Обгорнути шматочки риби та спаржі у фольгу. Заповнити деко для випікання водою на чверть.

3. Запікати страву при температурі 180 градусів протягом 25 хв. Для появи золотавої скоринки розгорнути фольгу і випікати ще 10 хв. 

СУП ЗІ СПАРЖЕЮ

Інгредієнти:

Біла паржа 30 шт.

Молоко 750 мл

Вершкове масло 50 г

Пшеничне борошно 3 ст. л.

Яєчний жовток 3 шт.

Петрушка 

Сіль за смаком

Приготування:

1. Помийте і почистіть спаржу. Варіть її протягом 20 хв. Зберіть воду. Відріжте верхівки спаржі і залишіть їх. Стебла збийте в блендері разом з водою. Готове пюре перекладіть в окрему посудину. 

2. Залишену воду змішайте з молоком та розтопленим маслом. Додайте борошно і готуйте, легко помішуючи. 

3. Додайте ще молока, пюре зі спаржі та посоліть. Продовжуйте варити, поки суп буде достатньо густим. 

4. Обережно збийте жовтки і додайте в суп. Прикрасьте страву петрушкою та кінчиками спаржі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні соуси, які не шкодять фігурі