5 порад, як пережити спеку без проблем зі здоров'ям

Дізнайтесь, як зробити свій відпочинок безпечним.

Поділитися:

Усі з нетерпінням чекали на літо, його тепле сонячне проміння, час для відпочинку та гарний настрій. Однак спекотне літнє сонце може бути небезпечним та стати причиною поганого самопочуття. Як вберегти себе від спеки та уникнути проблем зі здоров'ям - читайте у наших рекомендаціях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів холодних супів, які врятують від спеки

1. Не засмагати у саму спеку людям похилого віку, дітям та тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання. Також не варто обливатися холодною водою, адже так ви можете зробити собі ще гірше. Крім того, пам'ятайте, що найнебезпечніший час для засмаги - з 12:00 до 16:00. 

Якщо ви хочете змочити голову, це потрібно робити водою кімнатної температури, - стверджує лікар. 

2. Носити літні головні убори. Головні убори світлих відтінків допоможуть уникнути перегрівання голови, яке може спричинити підвищення температури, запаморочення та навіть втрату свідомості. 

3. Пити багато води. В особливо спекотні дні експерти радять не обмежувати себе в рідині і пити воду кожні 15-20 хвилин маленькими ковтками. Вода повинна бути не дуже холодною. Допоможе охолодити тіло теплий зелений чай без цукру. 

4. Правильно харчуватися. У спеку ми часто відчуваємо відсутність апетиту, проте не можна зовсім обмежувати себе у харчуванні. Їжте 4-5 разів на день малими порціями. Споживайте більше сезонних фруктів та овочів. Готуйте більше салатів та уникайте жирної та шкідливої їжі. 

5. Провітрюйте приміщення. Звичайно, саме кондиціонери стають рятівниками у спекотні літні дні, але це не означає, що не потрібно провітрювати кімнату. Робіть регулярне провітрювання вранці та ввечері. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів, як використовувати полуницю в догляді за собою