UA RU

5 рецептів холодних супів, які врятують від спеки

Літо з 1+1
©© gettyimages.com

Добірка рецептів холодних супів, що «прилетіли» до нас із різних країн.

У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін розповів рецепти найсмачніших холодних супів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо яйця: 5 варіантів сніданків із різних країн

ХОЛОДНИЙ СУП З ОВОЧАМИ

Не тільки окрошкою можна балувати себе у спекотні дні. Холодний суп з овочами готувати просто та швидко. Залиті кефіром овочі варто потримати в холодильнику 30 хв.

Деталі приготування страви дивіться у відео, що вище.

Інгредієнти:

Кефір – 500 мл

Огірок – 2 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Помідори чері – 8 шт.

Цибуля – 1 шт.

Чилі – 1 шт.

Базилік – кілька гілочок

Сіль і перець – за смаком

Лимон – ½ сік

Оливкова олія – 3 ст. л.

ОКРОШКА НА КВАСІ

Традиційна страва слов'янської кухні тонізує та дарує особливу насолоду в спеку. А її приготування не забере у вас багато часу.

Інгредієнти:

Варена ковбаса – 400 г.

Картопля – 2 шт.

Огірок – 4 шт.

Редиска – 5 шт.

Яйце – 1 шт.

КвасПоради дієтолога: Влітку треба пити квас – 750 мл.

Зелень та спеції за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти Руслана Сенічкіна: Холодний суп із буряка

ХОЛОДНИК

У Грузії - це мужужі. Шведи люблять готувати його на основі шипшини. Угорці готують вишневий холодний суп. В Україні - це буряковий холодний суп, у Білорусі - холодник. Цікаві нюанси приготування смачної страви дивіться у відео.

Інгредієнти:

Вода – 2 л.

Огірок – 2 шт.

Редиска – 4 шт.

Цукор – 1 ст.л.

Варений буряк – 2 шт.

Варена картопля – 4 шт.

Варене яйце – 2 шт.

Яблучний оцет – 1 ст.л.

Зелень та часник за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три прості рецепти прохолодних напоїв

ТАРАТОР

Ділимося рецептом болгарського національного холодного супу, до того ж дієтичного. Така страва розповсюджена в Македонії, Албанії, Туреччині, однак скрізь залишається незмінною її основа - кефір.  

Інгредієнти:

Кефір – 1 л

Вода – 0,5 л

Огірок – 2

Волоський горіх – 100 г

Оливкова олія – 2 ст. л.

Часник – 2 зубки

Зелень та спеції за смаком

ЗЕЛЕНИЙ ГАСПАЧО

Одна з найулюденіших страв іспанців. А в перекладі з арабської "гаспачо" означає замочений хліб. Такий холодний суп втамує голод і спрагу.

Інгредієнти: листя шпинату, зелена цибуля, часник, помідори, болгарський перець, огірки, виноград, петрушка.

Нагадаємо, що нещодавно Дмитро Комаров поділився особливим рецептом непальського лимонаду.

Бекстейджи

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю