5 рецептів холодних супів, які врятують від спеки

Добірка рецептів холодних супів, що «прилетіли» до нас із різних країн.

Поділитися:

У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін розповів рецепти найсмачніших холодних супів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо яйця: 5 варіантів сніданків із різних країн

ХОЛОДНИЙ СУП З ОВОЧАМИ

Не тільки окрошкою можна балувати себе у спекотні дні. Холодний суп з овочами готувати просто та швидко. Залиті кефіром овочі варто потримати в холодильнику 30 хв.

Деталі приготування страви дивіться у відео, що вище.

Інгредієнти:

Кефір – 500 мл

Огірок – 2 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Помідори чері – 8 шт.

Цибуля – 1 шт.

Чилі – 1 шт.

Базилік – кілька гілочок

Сіль і перець – за смаком

Лимон – ½ сік

Оливкова олія – 3 ст. л.

ОКРОШКА НА КВАСІ

Традиційна страва слов'янської кухні тонізує та дарує особливу насолоду в спеку. А її приготування не забере у вас багато часу.

Інгредієнти:

Варена ковбаса – 400 г.

Картопля – 2 шт.

Огірок – 4 шт.

Редиска – 5 шт.

Яйце – 1 шт.

КвасПоради дієтолога: Влітку треба пити квас – 750 мл.

Зелень та спеції за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти Руслана Сенічкіна: Холодний суп із буряка

ХОЛОДНИК

У Грузії - це мужужі. Шведи люблять готувати його на основі шипшини. Угорці готують вишневий холодний суп. В Україні - це буряковий холодний суп, у Білорусі - холодник. Цікаві нюанси приготування смачної страви дивіться у відео.

Інгредієнти:

Вода – 2 л.

Огірок – 2 шт.

Редиска – 4 шт.

Цукор – 1 ст.л.

Варений буряк – 2 шт.

Варена картопля – 4 шт.

Варене яйце – 2 шт.

Яблучний оцет – 1 ст.л.

Зелень та часник за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три прості рецепти прохолодних напоїв

ТАРАТОР

Ділимося рецептом болгарського національного холодного супу, до того ж дієтичного. Така страва розповсюджена в Македонії, Албанії, Туреччині, однак скрізь залишається незмінною її основа - кефір.  

Інгредієнти:

Кефір – 1 л

Вода – 0,5 л

Огірок – 2

Волоський горіх – 100 г

Оливкова олія – 2 ст. л.

Часник – 2 зубки

Зелень та спеції за смаком

ЗЕЛЕНИЙ ГАСПАЧО

Одна з найулюденіших страв іспанців. А в перекладі з арабської "гаспачо" означає замочений хліб. Такий холодний суп втамує голод і спрагу.

Інгредієнти: листя шпинату, зелена цибуля, часник, помідори, болгарський перець, огірки, виноград, петрушка.

Нагадаємо, що нещодавно Дмитро Комаров поділився особливим рецептом непальського лимонаду.