Дмитро Комаров показав, який вигляд має АЕС Фукусіма після аварії

Світ навиворіт. Україна

Світ навиворіт покаже, як японцям вдалося врятувати світовий океан від забруднення радіацією

Поділитися:

Сьогодні о 22.00 покажуть другий випуск програми Світ навиворіт з циклу «Вогняне кільце Японії» про небезпеки однієї з найбільш сейсмічного активних зон світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав, як японці​ уникнули другого Чорнобилю

У продовженні спеціального репортажу про масштабну трагедію на АЕС Фукусіма 2011 року, яка сколихнула весь світ, ведучий Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв побувають в безпосередній близькості до реакторів і зруйнованих енергоблоків та покажуть атомну станцію зсередини.

Щоб зняти унікальний репортаж з епіцентру катастрофи, команді проекту довелося майже два місяці отримувати дозволи. Зйомка в закритій зоні проходила під суворим наглядом майже десятка працівників станції, які контролювали кожен знятий кадр, а за порушення могли конфіскувати всю апаратуру.

Це особлива програма і найнебезпечніша частина нашого візиту до Фукусіми. Зібрати всі документи і отримати дозвіл на зйомку там вдавалося ліченим журналістам у всьому світі. Наше завдання - своїми очима переконатися в тому, що наслідки страшної аварії не вийдуть за межі Японії

У новому випуску програми Світ навиворіт Дмитро Комаров розповість, як японцям вдалося не допустити забруднення світового океану радіацією, і яких заходів вжито для того, щоб аварія не повторилася.

Крім того, ведучий познайомить глядачів з самовідданими працівниками станції, які досі борються з наслідками аварії, і єдиним жителем зони відчуження, який залишився там заради порятунку сотень покинутих тварин.

Унікальний репортаж з епіцентру однієї з двох найбільших атомних аварій в історії людства телеглядачі побачать вже сьогодні о 22.00 в новому випуску програми Світ навиворіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Світ навиворіт покажуть спеціальний випуск про трагедію на АЕС Фукусіма

Новини по темі