Комаров ледь не втратив пальці під час полювання на крабів

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров ледь не втратив пальці під час полювання на крабів | 1+1

«Світ навиворіт» побував на унікальному бразильському острові.

Поділитися:

У новому випуску «Світу навиворіт» знімальна група на чолі з ведучим Дмитром Комаровим вирушила на дивовижний острів Маражо. Він є справжнім чудом Бразилії: під час припливів морські океанічні води входять у прісні ріки на десятки кілометрів, через що всі водойми на острові дещо солонуваті. У таких умовах виживуть не всі – а тому тут унікальний рослинний і тваринний світ.

У народі Маражо називають Островом Буйволів, адже цих тварин тут більше, ніж людей. Через постійні припливи та відливи місцевість тут здебільшого болотиста. А буйволи чудово пробираються через бездоріжжя, вміють плавати й не тонуть у болоті – тож майже всі жителі використовують їх замість транспорту.

Фото: instagram/doctor_ama

Маражо всіяний мангровими чагарниками – лише ці дерева прижилися на острові завдяки потужним кореням. Місцева фауна – унікальна, тут є види тварин, яких не зустрінеш більше ніде на планеті. Найдивовижніші з них – краби-привиди, або мангрові краби. У світі це рідкісний і дуже дорогий делікатес, а для жителів острова – звична їжа. Місцеві полюють на них під час відпливів і в дуже незвичний спосіб – голіруч. Вони занурюють руку в болотисті нори й навпомацки шукають у ній здобич. Під час такого полювання можна запросто втратити пальці. Ба більше, у чагарниках легко натрапити на отруйну змію – наприклад, на сурукуку, чий укус вбиває за 20 хвилин.

Дмитро Комаров приєднався до екзотичного полювання, та заради безпеки вдягнув рукавиці. Щоправда, вони йому не допомогли, адже потужні клешні з легкістю прокушують не те що тканину, а й навіть дерев’яні гілки. Здається, ведучому допомогла лише фортуна – адже після численних укусів його пальці лишилися на місці.

Фото: Прес-служба «Світ навиворіт»

Якби я не взяв рукавиці, довелося б накладати шви, – поділився враженнями Дмитро. – Клешні краба – наче плоскогубці. Мені здалося, що він мені зараз палець зламає. Відчуття, ніби прищемив його дверима.

Дивись повний випуск із острова Маражо і дізнайся, чому буйволи бояться поганої погоди наче смерті і який найогидніший делікатес довелося спробувати Комарову:

Більше цікавого з бразильської експедиції «Світу навиворіт» дізнайся на сайті:

1. Дмитро Комаров познайомився з мамою 13-ти дітей

2. Дмитро Комаров побував в унікальній пустелі, у якій живуть люди

Новини по темі