4 незабутні вечори: Катерина Кухар і Олександр Стоянов готують фестиваль балетного мистецтва

Танці з зірками
Катерина Кухар і Олександр Стоянов готують незабутній фестиваль балетного мистецтва Ballet Open Space

Вистави Ballet Open Space має побачити кожен.

Поділитися:

На сцені Національної опери України в Києві з 16 до 19 жовтня пройде міжнародний фестиваль BALLET OPEN SPACE, в межах якого відбудеться прем'єра сучасної постановки Touch of illusion. Ініціатори фестивалю — найкрасивіша пара українського балету Олександр Стоянов і Катерина Кухар.

Разом із зірками світового балету з театрів La Scala, Opera Garnier, New York City Ballet і багатьох інших світових сцен вони не лише покажуть майстерність своєї техніки, а й подарують позитивні емоції, надихнуть високим мистецтвом.

На тебе чекає чотири незабутні вечори естетики й цікавих історій:

16 жовтня — прем'єра Touch of illusion («Дотик ілюзій») від європейського хореографа Рікардо Амаранті під музику Сергія Рахманінова.

«Уперше я побачив цей балет в Астані. Мені він неймовірно сподобався своєю хореографією, пластикою, світловими рішеннями, гіпнотичною музикою — і я подумав, що Україна повинна побачити такий сучасний балет. Адже танець, як і технології, йде вперед, розвивається. Я хотів би, щоб українські глядачі бачили цей розвиток, а артисти могли танцювати нові постановки і сучасну хореографію. Втішений, що у мене з'явилася можливість порадувати і глядачів, і артистів відчути нові віяння в балеті. Упевнений, що вони отримають справжнє задоволення від хореографії і натхненної музики Рахманінова», — поділився враженнями Олександр Стоянов.

17 жовтня — перлина українського балету «Лісова пісня» під музичні мотиви Михайла Скорульського.

«Це діамант національної класичної хореографії. Я і Олександр виконаємо ролі Мавки і Лукаша. Вперше в українському класичному спектаклі танцюватимуть артисти з інших світових театрів — Петра Конті та Еріс Нежа (La Scala), Кер Жеремі-Лу (паризька Opera Garnier). Хореографія, костюми, декорації, музика Михайла Скорульського, весь балет «Лісова пісня» буквально пронизаний українським духом і без слів розповідає про Україну. Саме тому ми його танцюємо на фестивалі. Це спектакль, яким українці можуть пишатися і який повинен подивитися кожен українець», — говорить Катерина Кухар.

18 жовтня — неокласичний балет Children of the Night («Діти ночі») від європейського хореографа Олександра Абдукарімова.

«У цій виставі глядача чекає містична атмосфера іншого Всесвіту, подорож у світ почуттів, кохання, пристрасті, сексу, людських страхів. В основі цього балету лежить грецька легенда про Андрогінів, міфічних істот, які колись володіли двома парами рук та ніг, двома обличчями на одній голові, але за непокору Зевс їх розділив на дві частини — чоловічу і жіночу. Відтоді кожна з цих частин змушена шукати свою половинку. Фраза «Знайти свою половинку» з'явилася саме завдяки цій легенді», — розповіла Катерина Кухар.

19 жовтня — святковий гала-концерт за участю світових зірок балету і, звісно, пари Стоянов-Кухар.

Також пропонуємо переглянути чуттєвий танець Катерини Кухар і Олександра Стоянова на «Танцях з зірками»:

Читай останні новини про Катерину Кухар:

1. Битва образів: Катерина Кухар та Анджеліна Джолі в ролі Малефісенти

2. Катерина Кухар у напівпрозорому боді з’явилася в італійському Vogue

3. Уже сумує: Катерина Кухар в авто наспівує хіт MARUV

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі