Інтерв’ю з Ілоною Гвоздьовою: Про стосунки з чоловіком, шалені вчинки та творчі амбіції

Танці з зірками
Ілона Гвоздьова: Інтерв'ю для 1+1 про стосунки з чоловіком та творчість
Фото: @ilonagvozdeva

Переможниця Танців з зірками розповідає про особисте життя та залаштунки розважального проекту.

Поділитися:

Переможниця нового сезону Танців з зірками Ілона Гвоздьова запросила 1plus1.ua до своєї танцювальної школи GDC, де відкрилася нам по-особливому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танцівниця Ілона Гвоздьова розповіла, як схуднула на 27 кг після пологів

Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

Вітальню школи прикрашають пам’ятні світлини з телепроектів, учасницею яких була Ілона; у кутку згуртувались яскраві повітряні кульки; на полицях красуються численні нагороди танцівниці та її вихованців. Серед них – пам’ятний кубок Чемпіонки світу зі спортивного диско, який свого часу здобула Гвоздьова.

Двері відчиняються — і до вітальні школи заходить героїня нашого інтерв’ю. Радісна. З блискучим кубком Танців з зірками в руках. «Ходжу з ним, як із сумочкою», — жартує танцівниця.

Переможці Танців з зірками Ілона Гвоздьова та Ігор Ласточкін

Ілоно, вітаю з довгоочікуваною перемогою в шоу!

Дякую! Перемога у Танцях з зірками була мрією моєї юності. Я дивилися це шоу понад 10 років тому: думала, як це класно, теж хочу так танцювати, перемагати. Мій тато також дуже хотів, щоб я отримала кубок Танців. Тож спершу не могла повірити в перемогу. А зараз мене проймає гордість за те, що вона заслужена. Думаю, запорука нашого успіху в проекті – велика праця, професіоналізм і вміння дарувати людям радість.

Що найперше зробили після перемоги?

Передусім поспала. Подзвонила мамі, побачила своїх чоловіка й доньку, з якими мало проводила часу через постійні та довгі репетиції. Хотілося тиші. Просто тиші. Тому в понеділок, після ефіру, займалася лінню (усміхається).

Ігор Ласточкін та Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

Ви мріяли бути відомою?

Це, звісно, дуже приємно – бути відомою особистістю. Мені багато пишуть, впізнають усюди. Я хочу бути відомою передусім як професіонал, як цікава людина. Щоб мене запрошували у проекти, у яких зможу показати свій досвід і потенціал. Не хочу бути так званою світською левицею — це не моє.

Які тепер цілі ставите перед собою?

Хочу розвиватися в межах розважальних проектів. Мрію стати головним хореографом, членом журі таких шоу. Думаю, це ті сходинки, на які потрібно прагнути здійнятися.

Мрію стати головним хореографом, членом журі таких шоу

На Танцях ви втілювали свої задуми як хореограф-постановик?

Номери ставлять режисери-постановники, а хореографи – хореографію. Якщо говорити про номер, наприклад про роботу над сюжетом, то я також брала в цьому активну участь. І, звісно, я вдячна хореографам, які нам допомагали, зокрема Яні Цибульській, Андрію Дикому, Алісі Соколовській.

Як склалися ваші стосунки з Ігорем Ласточкіним? Певно, важко контролювати себе в такому тривалому напруженому режимі…

Ігор дуже талановитий, чудово знає, коли потрібно пожартувати, а коли налаштуватися на роботу. У нас був правильно налагоджений робочий контакт. А ще великий плюс Ігоря в тому, що він вміє швидко переналаштуватися. Він справді може пишатися собою.

Звісно, щоденні тренування по 6-8 годин, напруга, травми викликали в нас емоційні сплески. У таких випадках ми просто робили перерву і відпочивали один від одного. Думаю, що стосунки, побудовані на розумінні та повазі, допомогли нам прийти до перемоги.

Ігор Ласточкін та Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

На фінальній репетиції останнього випуску Танців з зірками ви вийшли на паркет сама. Що сталося?

Перед генеральним прогоном ми вирішили повторити фінальний танець. Під час стрибка Ігор сильно травмував ногу. Тому поки лікарі рятували ситуацію, я мусила танцювати сама. Попри біль і втому Ігор вийшов та станцював усі заплановані композиції, щоб ми мали шанс поборотися за перемогу. Насправді впродовж проекту було чимало травм, але ми не хотіли акцентувати на них увагу й остання теж не виключення.

Ігор Ласточкін та Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

Ви суворий тренер?

Дуже! Я старалася, щоб Ігор показав свій максимум.

Мені здається, у вас всі затанцюють…

Дуже важливо бути комінукабельною. Можна бути суперпрофесіоналом і при цьому не вміти вчити. А мій педагогічний стаж налічує вже 16 років.

У стосунках із чоловіком ви теж лідер?

За знаком зодіаку я Лев, за східним гороскопом – Дракон. Це вогняна суміш (усміхається). Не скажу, що в це дуже вірю, але мої лідерські риси справді часто проявляються і в роботі, і в сімейних стосунках. Але, якщо чоловік правильно спрямовує мою сильну енергетику, я стаю ніжною кішечкою (сміється).

Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

Після тріумфу на Танцях чоловік подарував вам автівку. Певно, передчував вашу перемогу.

Цей подарунок міг бути і втіхою, якби ми не перемогли. Але Іван вірив у мою перемогу. Повернувшись о четвертій ранку після ефіру, я побачила авто і подумала: «Та ні. Не може бути». І пішла додому. Серйозно! Зранку зрозуміла, що це не сон, — і була в захваті.

Коханий часто робить сюрпризи?

Не можу сказати, що він романтик. Іван робить сюрпризи рідко, але вражаюче.

Ілона Гвоздьова з чоловіком і донькою. Фото: з архіву Ілони Гвоздьової

А ви романтична натура?

Дуже! Колись на Новий рік я подарувала Івану путівки до Єгипту. Це був для нього найбільш несподіваний подарунок. Саме там він зробив мені пропозицію руки й серця. Це було дуже романтично. Наступного року святкуватимемо 10-річчя наших стосунків. 

Ваш чоловік творчої професії?

Абсолютно ні. У минулому він автогонщик. Наразі Іван дуже любить риболовлю та розводить екзотичних риб – дискусів. А до моєї роботи ставиться вкрай стримано, ревнує. Йому важко зрозуміти моє творче життя. Перед кожним проектом, говорить, що не переживе його і що це останній раз. Але цей «останній раз» у нас триває вже 10 років (усміхається).

Ілона Гвоздьова з чоловіком. Фото: з архіву Ілони Гвоздьової

А донька дивилася Танці?

Так, звісно! Вона вже теж танцює. Приходила до нас з Ігорем на репетиції, влаштовувала «перевірки» і вказувала, що ми робили не так.

То вона з характером!

Так! Мама у квадраті (сміється).

Донька займається у вашій школі?

Так, але не зі мною. Вважаю, що тренувати мають інші люди, а мама має залишатися мамою. Я хочу, щоб вона займалася хореографією для здоров’я, грації. А далі нехай сама обирає, чи розвиватися в танцях як професіонал.

Жоден спорт не прикрашає жінку так, як танці

Ілоно, які ваші б’юті-секрети?

Жоден спорт не прикрашає жінку так, як танці. Запорука краси мого тіла – це 5-6 годин тренувань у день. А ще важливо любити себе, висипатися, прислухатися до потреб свого організму, обирати для себе правильні засоби по догляду за шкірою та мінімізувати щоденний макіяж. Я ціную природну красу. Узагалі, жінка сяє, коли вона щаслива.

Щодо харчування – потрібно отримувати задоволення від їжі, а не вживати те, що не подобається, женучись за якимись модними віяннями.

Ви любите готувати?

Моя мама – технолог із приготування. Тому, певно, моєму чоловікові пощастило (усміхається). Я дуже люблю готувати – це приносить мені естетичне та емоційне задоволення. Колись я навіть мала спеціальний блокнот, де розписувала домашнє меню на щодень.

Мої коронні страви – борщ, суп Том Ям, сирний місо-суп із сьомгою. Колись запекла свинину в молоці з цедрою лимона – це було неймовірно смачно! Дуже люблю соєвий соус, соус Теріякі, кунжутне насіння та спаржу – їх можна вдало міксувати.

Чим ще захоплюєтесь?

Мене цікавить дизайн інтер’єрів. Завжди на новий рік я сама прикрашаю свою оселю, танцювальну студію. Думаю, могла би займатися і дизайном одягу. А ще колись обожнювала в’язати. Взагалі мені багато чого хочеться спробувати.

Ілона Гвоздьова на Танцях з зірками

Робили в житті шалені вчинки?

Коли мені було три роки, ми переїхали жити з Криму до Дніпра. А у 18 років я покинула все – перспективи в роботі, особисте життя — і переїхала до Києва, розпочавши все з чистої сторінки. Можливо, це й допомогло мені, адже не було на кого розрахувати, крім себе.

У 18 років я покинула все – перспективи в роботі, особисте життя — і переїхала до Києва

Ви згадали про Новий рік. Маєте якісь традиції, пов’язані з цим святом?

Обов’язково купую символ кожного року. Також пишу свої цілі та мрії у «диво-блокнот», який навіть ніколи не бачив мій чоловік. До речі, перемогу в Танцях з зірками також записувала.

Взагалі обожнюю святкову метушню: обираю подарунки, вишукую рецепти, пишу меню. Мною рухає магія зробити усім приємно.

Щоправда, цього року не святкуватиму Новий рік із родиною. Їду працювати на Мальдіви, де братиму участь у новорічній феєрії. Такого Нового року в мене ще не було!

Ілона Гвоздьова з чоловіком і донькою. Фото: з архіву Ілони Гвоздьової

Назвіть головні події 2018 року у вашому житті.

Перемога у Танцях, вже згадуваний подарунок чоловіка та повнокровна робота моєї танцювальної школи — я йшла до цього з 2016 року. Серед головних подій — і моє 30-річчя. Це був один із найкращих моїх днів народжень, на якому я зібрала знакових для себе людей. Гості не знали один одного, але всі провели час разом неймовірно. Це вперше я святкувала так, як хотіла.

Святкування ювілею танцівниці. Ілона Гвоздьова з чоловіком і донькою та Юрій Ткач із дружиною і дочкою. Фото: з архіву Ілони Гвоздьової

Святкування ювілею танцівниці. Ілона Гвоздьова з Женею Котом. Фото: @kot_jenya

Новини по темі