Енергетичний терор росії: до чого українцям готуватися взимку (пояснює військовий експерт в інтерв'ю ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Що буде з опаленням та світлом взимку: коментує експерт у ТСН
Pixabay/JillWellington

Військовий експерт розповів, до чого готуватися українцям взимку.

Поділитися:

До чого готуватися взимку

Нещодавно росія атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого без світла залишилися Харківська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська та частково Донецька області. За словами експерта Дмитра Снєгирьова, українцям слід бути готовими до будь-якого сценарію на випадок зникнення електроенергії чи опалення цієї зими. 

"рф пристала на тактику вже навіть не ядерного шантажу, а енергетичного. І це напередодні опалювального сезону, розуміючи, що сама ситуація в Україні щодо забезпечення електроенергією, газом і відповідно накопичання на складах вугілля, досить проблемна. Втім, можемо говорити, що центральна влада готова до розвитку подібних подій", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вимкнули світло: альтернативні джерела електроенергії для дому, плюси і мінуси генераторів

Мета ракетних обстрілів

Військовий експерт зауважив, що радник президента рф за декілька годин після обстрілу об'єктів критичної інфраструктури заявив, що "росія виконає до кінця спецоперацію в Україні". Це свідчить лише про продовження подальшої тактики нанесення ударів по критичній інфраструктурі. Також подібні удари варто розглядати як помсту та спробу політичного тиску на керівництво України.

"Відповідь української сторони однозначна. Президент заявив, що незважаючи на ракетний тероризм, Україна звільнить усі території і не залишить українців без світла, газа та інших речей, які необхідні для нормального проходження опалювального сезону", - зазначив Дмитро Снєгирьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як споживати газ та світло взимку, щоб зекономити: поради експерта у "Сніданку з 1+1"

Що буде з опаленням та світлом під час війни

Наостанок експерт розповів, що Україна готова до провокацій з боку росії і здатна забезпечити населення опаленням та світлом.

"Наразі в газових сховищах вже закачено приблизно до 13 млрд кубуметрів газу. Це достатня кількість, щоб говорити про нормальне проходження опалювального сезону. Те саме стосується накопичення вугілля на складах і відповідно є програми щодо енергозабезпечення міст внаслідок можливих терористичних проявів з боку російської федерації", - додав Дмитро.

Новини по темі