Прогноз для України на наступні пів року та чому взимку не варто чекати "заморозки" війни (Олег Жданов в інтерв'ю ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Прогноз для України на наступні пів року та чому взимку не варто чекати "заморозки" війни від військового експерта Олега Жданова
freepik.com

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю для ТСН розповів, чого чекати у наступні пів року.

Поділитися:

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН розповів, чого ми досягли та чого не досягли за пів року від повномасштабного вторгнення росії на нашу територію та поділився прогнозом на наступні пів року.

Олег Жданов розповів, чого Україна досягла, а чого — ні:

"Досягли ми за ці пів року війни – те, що ми зберегли країну і більшу частину території. Ту територію, 20% якої сьогодні окуповує рф – це та мала частина, яку спромоглася росія у нас на сьогоднішній день захопити. Але територія – це така річ, яку при докладанні зусиль можна відвоювати. Головне, щоб було чим воювати. Ми зберегли державу, Збройні сили і зупинили наступ рф – ось це головне досягнення. 

Те, чого ми не змогли досягти, – це те, що ми не готові були до війни. І фактично ми зустрічали війну у штатах мирного часу. Я маю на увазі нашу силову складову – Збройні сили й інші силові структури. І тому розгортання Збройних сил вже проходило під час самого збройного вторгнення з боку рф". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому крилату ракету тяжко збити: військовий експерт пояснив, згадуючи ракетні ударі по Вінниці

Військовий експерт зазначив, що Україна досі не поставила економіку на військові рейки:

"Економіка країни не переведена на військові рейки і вона не працює стовідсотково на Збройні сили, на оборону країни і на, як би це банально не звучало, на перемогу. Сьогодні наше керівництво більше сподівається на західну допомогу і фактично, я так розумію, розраховує, що ми витягнемо цю війну саме завдяки західній допомозі. Хоча переведення країни – це, на мій погляд, обов’язкова умова для забезпечення перемоги".

Олег Жданов пояснив, від чого залежать наші успіхи і перемога:

"Не залежить від нас головне – спроможність наших Збройних сил відстояти і відвоювати нашу державу. Неготовність до війни, і як казав колись Наполеон, хто не хоче годувати власну армію, буде годувати чужу. Так от, ми не хотіли годувати власну армію і тепер ми стоїмо з простягнутою рукою за західною допомогою, тому що ми воюємо на сьогодні майже стовідсотково за рахунок західної допомоги. 

Наша перемога, наші успіхи, наше протистояння на 100% на сьогодні залежать від того, надійдуть кошти від Заходу чи ні, надійде зброя від Заходу чи ні".

Військовий експерт Олег Жданов дав свій прогноз на наступні пів року, до 24 лютого 2023 року:

"Я зараз намагаюсь не прив'язуватись до дат. Скажу так, якщо колективний Захід, який все одно зробив ставку на Україну, і більшість країн розуміє, що треба послабити рф у плані міжнародної загрози, яку вона сьогодні становить для всього цивілізованого світу, то якщо вони нададуть нам необхідну кількість зброї, а вони знають, скільки і чого потрібно надати, бо ми постійно про це говоримо, то закінчення гарячої фази війни можна буде здійснити за декілька місяців. Це може бути 3, 4 або 5 місяців. А далі вже врегульовувати в залежності від політичної та економічної ситуації в рф, яка складеться на той період: силовим шляхом, воєнно-дипломатичним чи дипломатичним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому небезпечно прив'язуватися до дат під час війни і жити у режимі очікування (пояснює психолог)

Олег Жданов пояснив, чому не варто прив'язуватись до дат:

"Ми з вами очікували на озброєння ще в травні і мріяли на 24 серпня провести парад перемоги на Хрещатику. Так, ми його символічно провели із розбитою російською технікою, але зброю ми чекаємо досі. Скільки ми ще будемо чекати, дуже важко сказати. 

Остання, чи чергова надія- це або вересень, або початок жовтня, коли запрацює лендліз, на який ми покладаємо такі великі надії. Як ми зустрінемо 24 лютого 2023 року – на 100% сьогодні залежить від наших країн-партнерів".

Новини по темі