Глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні, якій під час обстрілу в голову влучив уламок снаряда: що подарували дівчині (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні, якій під час обстрілу в голову влучив уламок снаряда

Історія про те, як глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні з Миколаївщини.

Поділитися:

Глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні з Миколаївщини. Дівчинці під час обстрілу російськими окупантами у голову влучив осколок снаряду. У лікарні Соня розповіла журналістам ТСН, що завжди мріяла мати гітару. Після виходу сюжету глядачі їй подарували одразу дві. Як Соня почувається і про що мріє тепер, розповіли у ТСН.

Дивіться перший сюжет ТСН про Соню: 

Соня жила із мамою і братом на Миколаївщині. На початку березня російські окупанти обстріляли їх будинок. Уламок снаряду влучив дівчинці в голову. Соню спершу прооперували в Миколаєві, а уламок діставали вже у столичному Охматдиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛідія Таран підтримала маленьких пацієнтів Охматдиту і провела для них в команді з вчителями та психологами «Уроки мрій»

Музикант Євген, коли побачив Соню вперше у сюжеті, одразу вирішив їз нею познайомитись. Дівчинка мріяла і про гітару, і навчитися грати на ній. Євген прийшов вчити Соню грати на гітарі прямо до лікарні. Пані Оксана з Прикарпаття побачила сюжет про мрію дівчинки, та згадала про свою гітару. Вона була для неї дуже дорогою: це пам'ять про покійного чоловіка. Він був музикантом і колись вона її привезла з Італії:

"В душі я знала, що ту гітару маю подарувати комусь, і моє серце відчує, хто то має бути. Коли я побачила той сюжет, одразу вирішила що ця гітара має бути у цієї маленької дівчинки".

Оксана вже познайомилась із Сонею, вони спілкуються і вже домовились про справжню зустріч після нашої перемоги. Соня відходить після операції, відновлюється. Вона вже може підіймати руку, згинати та стискати кулачок. Реабілітолог дає завдання, і Соня їх сумлінно виконує. Уже навіть потроху ходить. Спочатку ж були величезні питання, чи встане вона сама взагалі. У планах Соні зі своїм викладачем із гри на гітарі Євгеном вивчити пісню «Ой у лузі червона калина». Слова вона знає давно, а ось із акордами Євген обіцює допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖХлопчик Макар, який записав відоме відео посеред руїн своєї кімнати у Маріуполі, разом з мамою розповіли у "Сніданку з 1+1" про пережите, емоції та мрії

Соня зараз мріє про те, щоб війна закінчилася і повернутися додому. Вона вірить, що це 100% збудеться: переможемо.

Дивіться, як глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні з Миколаївщини:

Новини по темі