Історія 84-річного дідуся, що колихав онуку, тікаючи з-під обстрілів, отримала несподіване продовження (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Щасливий фінал історії дідуся, який колисав онуку, тікаючи від ворожих обстрілів (відео ТСН)
Facebook UNICEF Ukraine

Дідусь, що колихав свою крихітну онуку у центрі для переселенців, врятував всю свою родину з-під обстрілів. Ця історія має щасливе продовження.

Поділитися:

84-річний Валентин Платов проїхав за кермом 1000 км, щоб врятувати свою родину від російських обстрілів, адже він є єдиним водієм в сім'ї. Відео, на якому в центрі для біженців дідусь гойдає на руках свою крихітну онуку, швидко поширилося мережею. Про історію родини Платових дізналися по всій країні, і небайдужі люди захотіли допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втратила обох батьків та потрапила до окупованого Донецька: як 12-річну Кіру з Маріуполя вдалося повернути до дідуся

Майже місяць родина Валентина Миколайовича ховалась від бомбардувань у підвалі власного будинку в селі Степове Запорізької області. Але після того, як запаси їжі майже повністю вичерпалися, дідусь прийняв рішення везти всіх у безпечне місце. І оскільки він єдиний в сім'ї, хто вміє керувати машиною, було вирішено відправитися до Івано-Франківська саме на старенькому автомобілі Валентина Степановича. Дідусь стійко витримав важку та довгу дорогу, все заради рідних людей, їхнього життя і безпеки.

Дідусь, його син, невістка, троє онуків та песик першу зупинку у своїй подорожі зробили у центрі для біженців у Запоріжжі. Саме там і було зняте знамените відео дідуся з онукою на руках.

Завдяки героїзму дідуся родина Платових успішно доїхала до Івано-Франківська. Волонтери спершу поселили родину у церкві, потім на квартиру і почали збирати гроші на будинок для них, бо їхня рідна домівка у Степовому, на жаль, перетворилася на згарище. Історія 84-річного дідуся зворушла країну, і усього за 3 тижні вдалося зібрати пів мільйони гривень. Тож Платови вирішили оселитися у будинку в селі на Прикарпатті, будуть тримати господарство та обробляти город. Вони дуже вдячні всім небайдужим, які допомогли їм почати життя спочатку і кажуть: головне, що всі живі і всі разом, і якщо є шанс є на майбутнє, його треба використати і рухатися далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «200 гривень з його пенсії летять військовим», – зірка «Ліги сміху» та «Жіночого кварталу» Олександра Машлятіна розповіла зворушливу історію про свого дідуся-хіміка

Дивіться сюжет ТСН про несподіваний поворот долі родини дідуся зі Степового, який подолав за кермом 1000 км, щоб врятувати свою родину:

Новини по темі