NASA офіційно підтримали українську космічну місію «Промінь мрій»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
NASA офіційно підтримали українську космічну місію «Промінь мрій» | 1+1

Благодійний проект набирає обертів.

Поділитися:

Днями американське національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) надіслали в Україну офіційний лист із підтримкою унікальної космічної місії «Промінь мрій». Вона полягала у тому, що 100 000 малюнків мрій українських дітей відправили в космос. Місія «Промінь мрій» була реалізована Національним центром управління та випробувань космічних засобів разом із командою благодійного проекту «Здійсни мрію», 1+1 media.

 «NASA поділяє мету надихати молодь і дітей до креативності, вивчення космосу і занять наукою. Саме завдяки таким проектам майбутні покоління бажатимуть робити нові відкриття і науково-технічні дослідження для кращого розуміння Всесвіту. Ми підтримуємо ініціативу «Промінь мрій» та висловлюємо свої найкращі побажання щодо її успіху», – йдеться у листі.

Наприкінці вересня 100 тисяч дитячих малюнків мрій, які збирав благодійний проект «Здійсни мрію», були відправлені в космос. Це стало найпотужнішим посланням до позаземних цивілізацій в історії нашої планети. Зараз вони продовжують летіти зі швидкістю 300 000 км/с до планетної системи TRAPPIST-1, де, як вважають вчені, можуть перебувати позаземні цивілізації. Щоб досягти точки призначення, Промінь мрій буде прямувати 41 світловий рік і подолає 400 трильйонів кілометрів. До слова, запуск відбувся у Центрі космічних досліджень та зв’язку на Львівщині.

Куратор проекту «Здійсни мрію», телеведуча Лідія Таран прокоментувала підтримку від NASA: «Великі відкриття, важливі розробки і дослідження – усе що нас оточує, колись було чиєюсь мрією. Усі винахідники і розробники, науковці – це мрійники! Бо неймовірні ідеї виникають тільки у креативних людей, а вони, у свою чергу, у дитинстві були мрійниками!»

До Променя мрій увійшли фото малюнків, які надсилали поштою, малювали на стінах, публікували в соцмережах та відео Jerry Heil на пісню «#моядитячамрія», створене із отриманих зображень.

«Ми відправляли мрії 352 години: щодня у той час, коли з Землі можна було відстежити TRAPPIST-1. Завершили відправку сигналу зранку 30 жовтня. Перші малюнки, які ми закодували і відправили ще у перший день Космічної місії, вже пролетіли понад 958 мільярдів кілометрів! Це як 6406 разів долетіти до Сонця. Ми нарахували відправку близько 101 000 зображень», – зазначив керівник Центру космічних досліджень зв'язку Національного космічного центру Віктор Ожінський.

Цікаво, що, заручившись підтримкою NASA, спільно з Державним космічним агентством проект «Здійсни мрію» буде звертатись до Міжнародного астрономічного союзу з ініціативою перейменувати одну із планет системи TRAPPIST-1 на Планету мрій.

Дивись, як відбувався запуск променя:

Нагадаємо, раніше свою підтримку космічній місії «Промінь мрій» висловила світова космічна спільнота. Серед них всесвітньовідомий астроном, відкривач планетної системи TRAPPIST-1 Мікаель Жійон, іспанський вчений Франциско Коломер і астронавтка NASA Гайдемарі Стефанишин-Пайпер.

Дізнайся більше про благодійний проект:

1. Промінь дитячих мрій злетів до зірок під час Kyiv Lights Festival

2. Космічний промінь мрій побачать художники з 16 країн світу

Новини по темі